spot_img

Občinska seja v znamenju financ

Kljub razmeram v katerih so tovrstna srečanja sicer omejena so se včeraj že dvanajstič sestali svetniki in zaposleni na Občini in v Thermani Laško izpeljali sejo Občinskega sveta.

Tokratna debata je tekla predvsem okoli področja proračuna in javnih financ. En rebalans proračuna so svetniki letos sicer že sprejeli, tokrat pa so se posvetili odloku o drugem rebalansu ter načrtu razvojnih programov za obdobje do leta 2023.

Veliko sredstev je Občina Laško letos namenila prizadetim v obeh neurjih ter plazu v Stopcah. Za oris je bilo letos teh sredstev že skoraj milijon evrov, je še poudaril župan, ki je svetnikom predlagal, da bi letos eno izmed sejnin namenili dvema družinama, katerih hiši sta bili poškodovani zaradi naravnih katastrof, kar so svetniki sprejeli.

Na koncu so sprejeli predlog sklepa o spremembah in dopolnitvah sklepa o načrtu ravnanja s stvarnim premoženjem Občine Laško za leto 2021 ter sklep o spremembah in dopolnitvah sklepa o odločitvi skupne vrednosti pravnih poslov stvarnega premoženja, ki niso predvideni v Načrtu ravnanja s stvarnim premoženjem Občine Laško za leto 2021.

Več o sami seji si lahko preberete na spletu Občine Laško. Spremljajte nas še naprej, kjer s svežimi novicami osveščamo o dogodkih v občini. Ostanite zdravi, vaša lokalna televizija, MMC TV Laško.

(šj)

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik