spot_img

Festivalnost s Cvetjem in pivom splavala po vodi, STIK ohranil simbolično obeležitev

Korona kriza je Laščanom letos odnesla nekaj neprecenljivega, Festival Pivo in Cvetje, ki bi potekal drugi vikend v juliju in bi ponovno postregel z mnogimi poslasticami.

Letošnje leto so se lokalni organizatorji odločili, da prireditev vseeno speljejo. Z imenom Laško in cvetje so tako pripravili pester program, ki pa ga je ravno tako odnesla odločitev vlade, ki je obiskovalce javnih prireditev s 500 obiskovalci zmanjšala na 50. Vseeno pa smo se pozanimali kaj so imeli v načrtu lokalni ustvarjalci prireditve Laško in cvetje.

Center za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško pa je za Laščane pripravil manjšo simbolično obeležitev prireditve, več nam je pojasnila direktorica stika, Tina Belej.

Laško pa bo v poletnih mesecih tudi primerno ocvetličeno, ponovno se boste namreč lahko sprehodili po posebnih točkah, ki so jih uredila dekleta Chic cornerja, dekleta, ki so v zimskih mesecih poskrbele za okrasitev prazničnega Laškega.

Festival Pivo in cvetje in lokalna prireditev Cvetje in pivo, kot smo jo Laščani poznali še pred  nazivom festivalnosti in preden je v ospredje stopilo pivo, sta torej splavali po vodi, še eni pomembni naravni danosti Laškega. Morda pa bo le ta v prihodnje prinesla kaj več sreče in bodo lokalni ustvarjalci končno dobili priložnost kreirati kvaliteten program v času festivala, ki smo ga domačini nekdaj tako zelo oboževali.

Špela Juhart

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik