spot_img

Otroci in mladostniki v valu posledic socialnih distanc

V tem tednu je v veljavo stopil nov vladni ukrep, ki je za ekrane oziroma tako imenovane spletne učilnice pahnil vse šoloobvezne otroke, kot tudi mladostnike, ki so se na daljavo prestavili že tedne prej.

Četudi se zdi, da so otroci veseli, ker jim ni potrebno v šole, pa je tokrat drugače. Otroci potrebujejo stike in marsikomu je »koronska kriza« začela puščati posledice. V največji stiski so tako tudi starši, ki lahko le nemočno opazujejo svoje otroke, medtem ko se sami borijo s tem, kako bodo usklajevali vse svoje službene obveznosti.  Po vprašanja smo se obrnili na psihologinjo, Lucijo Zorko, ki poudarja, da je v tem času potrebno ostati optimističen.

Kdo se ukvarja s prihodnostjo najmlajših, ki bodo v rokah nosili našo prihodnost? Kdo meri kazalnike in kdo računa na posledice. Na koncu se je vredno vprašati kdo je tisti, ki bo na koncu reševal naše otroke. Bodo to strokovnjaki, ali bo prihodnost naše družbe usmerjenja izolacijsko in bomo iz družbe prešli v individualnost. Zorkotovi se zahvaljujemo za sodelovanje, vi pa nas spremljajte še naprej, ter si dan popestrite z najnovejšimi vsebinami iz občine Laško. Ostanite zdravi.

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik