Odgovorno uživanje s Pavusom

Vladni ukrepi nas že od sredine marca dobro opominjajo, da okoli nas divja neurje epidemije. Naše navade in potrebe še zdaleč niso več prioriteta, niti ni prioriteta sprostitev, s katero bi se lahko potolažili po napornem dnevu ali tednu. Z okrepitvijo drugega vala »korona virusne« bolezni, je vlada v sredini oktobra začela uvajati nove ukrepe. Mnogi od njih so bili po mnenju posameznikov nepremišljeni in nekoliko ne jasni. Tako so med prvimi svoja vrata zaprli gostinci, kjer je razdaljo možno zagotoviti dokaj enostavno, kot naprimer z razmakom miz, nošenje mask pa mnogim ni predstavljalo posebnega izziva. Svoja vrata so, zanimivo, v tem času še vedno lahko vsak dan odpirali bazeni, kjer razdalje ni moč nadzorovati, pa tudi javni promet je funkcioniral normalno. A vendar, vladne ukrepe je treba spoštovati.

Tako so na ukrepe tako laški gostinci, kot tudi tisti po Sloveniji in vsem svetu, odgovorili z veliko ponudbo dostave na dom in različnimi prikupnimi ponudbami, ki jih sicer v normalnih okoliščinah ne ponujajo. Od marsikaterih tega v preteklosti namreč sploh ne bi pričakovali, a težave lahko človeka včasih pahnejo tudi v kreativo. Tako v Laškem še vedno kuhajo in dostavljajo na dom ali ponujajo lasten prevzem: Restavracija Špica, Gostilna Bezgovšek, gostišče Hohkraut, pivnica Savinja in restavracija Pavus.

Slednja je pri takšnih ponudbah povsem nova. Svoje prve dostave so opravili prejšnji vikend. Na trgu se predstavljajo s škatlo polno gurmanskih presenečenj za dve osebi.  Sestavljena je iz več predjedi:

Pavusova cvetača s tartufi in lešniki, tatar jadranskih gamberov z magnolijo in borom, hladno dimljena postrv z bučo in prelivom iz hrena, kaviarjem postrvi, redkvijo in oljem luštreka ter jelenov tatar z gobami, briošem in koji maslom. V paketu dobimo še njihov domač kruh z drožmi in ker se seveda na koncu te pojedine prileže še posladek, lahko izbiramo med čokoladnim suflejem ali sladico v kozarčku. Kljub temu, da večino v paketu predstavljajo predjedi, je količina hrane več kot primerna dve osebi. Cena takega paketa pa znaša 48 evrov.

Laška restavracija Pavus je nagrajena z Michelinovim krožnikom, v svoje dostavno območje je zajela veliko število visoke kulinarike potrebnih ljudi, saj svoje pakete dostavljajo tudi v Ljubljano, govori pa se, da naj bi naslednji konec tedna obiskali tudi Maribor. Tako lahko specialitete Marka Pavčnika preizkusijo ljudje izven naše občine in regije.

Kljub temu, da gre za dostavne jedi iz embalaže za enkratno uporabo, pa je kvaliteta hrane še vedeno primerljiva s tisto, ki bi jo sicer jedli v objemu Laškega gradu. In ker se ob dobrih hrani vedno prileže tudi dobra pijača je na voljo tudi dostava vrhunskih vin, ki bi se prilegla jedem njihove gurmanske poslastice.

Prednaročila za pakete so obvezna, saj le tako lahko zagotavljajo najvišjo kvaliteto in svežino jedi. Žal pa so paketi in s tem tudi dostava na voljo le ob petkih in sobotah. Seveda je možno za morebitna večja naročila dogovoriti tudi izven teh časovnih okvirjev. Za enkrat ponudba hrane ostaja ista kot v prejšnjem tednu. Verjetno pa bodo svoje jedi za dostavo redno spreminjali in dograjevali. Tako lahko njihovi redni gostje vedno znova okušajo in preizkušajo jedi iz pod prstov laškega kuharskega mojstra.

Ekipa Pavus tako vabi vse visoke kulinarike želne  sladokusce!

Za več informacij obiščite njihovo spletno stran:  https://www.pavus.si/ , medtem ko lahko  za naročilo lahko pišete na mail info@pavus.si ali pokličite na telefonski številki 03 62 00 723.

Tako se lahko kljub pandemiji konec tedna razvajamo s Pavusovo škatlo dobrot,  ne pozabimo pa tudi na ostale laške gostince, ki se vsak dan znova trudijo in Laščanom ponujajo preproste in okusne jedi.

Lara Pavčnik

Sorodni prispevki

Mladi skozi korona krizo

Mladi. Tisti prekrškarji, ki so največkrat na udaru kritikov, predvsem starejših, ki nemalokrat pozabljajo, da so tudi sami nekoč razmišljali z drugačnimi...

Policisti s povečanim obsegom dela, a v Laškem ne beležijo težjih kršitev

V teh dneh, ko vsi okoli sebe vidimo samo še prepovedi in omejitve ter jezno pogledujemo proti organom pregona pa se nemalokrat...

Pomisliti je potrebno tudi na starostnike

Vse več zadnje čase govorimo o šolanju na daljavo in problemih otrok in mladostnikov, a pozabili smo na tiste, ki nekako tudi...

Tifernusov dnevnik

Kako je kulturni molk udaril občino Laško

Z besedo predaja človek človeku svoje misli, z umetnostjo pa ljudje drug drugemu predajajo svoja čustva, je dejal Plehanov. A kaj se zgodi, ko kultura...

Festivalnost s Cvetjem in pivom splavala po vodi, STIK ohranil simbolično obeležitev

Korona kriza je Laščanom letos odnesla nekaj neprecenljivega, Festival Pivo in Cvetje, ki bi potekal drugi vikend v juliju in bi ponovno postregel z...

PRAZNIK DELA V SENCI DVIGA BREZPOSELNOSTI IN KRŠENJU DELAVSKIH PRAVIC

PREBUJALI SE BOMO TUDI V LAŠKEM Bliža se prvi maj, praznik dela in delavskih pravic, ki so, vsaj v zadnjih dneh, ko se spopadamo z...

Zgodba o Božičku in o tem kako je “nastal” božič

Nisem Grinch, ki bi uničil božič in to ni samo še eden izmed božičnih člankov, ki ste jih neštetokrat prežvečili. Ste postavili smreko, zakurili v...

Mednarodni dan piva

Danes, na prvi petek v avgustu obeležujemo mednarodni dan piva. To je praznik vseh ustvarjalcev piva, pivovarjev, ki pivo varijo, hmeljarjev, lastnikov pivnic, barov,...

Ostanimo povezani

955OboževalciVšečkaj
621SledilciSledite
439NaročnikovNaročite se