spot_img

V občini Laško koriščenih za milijon turističnih bonov

Letošnje poletje je večina dopustnikov svoje načrte zaradi korona krize preživelo doma, v Sloveniji. K temu je pripomoglo tudi dejstvo, da so na vladi sprejeli uredbo, kjer so državljanom RS podarili turistične bone, ki jih bodo le ti lahko koristili vse od 19. junija pa do 31. decembra.

Bone so namreč  prejeli vsi prebivalci s stalnim prebivališčem v Sloveniji na dan 13. marca 2020, država pa je razdelila 345 milijonov evrov. Vse do danes je nazaj v turistične blagajne po posameznih občinah priteklo za 50 milijonov evrov, torej smo Slovenci vse do 9. avgusta, do koder segajo podatki unovčili zgolj 13,9 odstotka skupne vrednosti bonov.

Od tega je 1.070.000 evrov priteklo v blagajne turističnih ponudnikov v občini Laško. Več je za našo kamero povedala direktorica Centra za šport turizem informiranje in kulturo Laško.

Po informacije o koriščenju turističnih bonov pa smo se odpravili tudi k dvema največjima ponudnikoma turističnih kapacitet v laški občini, kjer smo obiskali Thermano Laško in pa Rimske Terme ter se pozanimali predvsem koliko bonov so koristili ter od kje vse prihajajo gostje.

Več si poglejte v prispevku. (ŠJ)

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik