spot_img

Laški gostinci po sproščanju ukrepov

Ukrepi o raznolikih prepovedih in zaprtjih so v času epidemije s covidom-19 močno prizadeli tako gospodarstvo, kot storitvene dejavnosti. Eni izmed najbolj prizadetih so bili gostinci, ki so svoje storitve lahko zaprli praktično čez noč in se navadili na novo realnost, ki je bila vse prej kot pozitivna.

4. maja pa so lahko njihove terase ponovno odprli. Mi smo se sprehodili med mizami gostincev v Laškem in se pozanimali kako se soočajo z nastalo situacijo in kako je bilo, ko so čez noč izvedeli, da so lahko ponovno odprli.

S tem tednom pa so lahko ponovno odprli tudi notranjosti lokalov, sicer še vedno na primerni razdalji z zadostnim razmikom, razkuževanjem rok ter maskami na obrazih natakarjev, ki se kljub težavnosti svojega dela še vedno poslužujejo prijaznosti.

Vabljeni torej, da obiščete gostinske lokale, ter tako pomagate gostincem preživeti po napornem obdobju, po katerem se bomo vsi skupaj pobirali še nekaj časa.  Morda pa bo le to slajše z dobro kavo, sladico ali pa dobrim Laškim pivom.  Spremljajte nas še naprej. Naročite se na naš kanal. Le tako boste na tekočem z novicami, ki jih za vas pripravi ekipa TV Laškega.

Špela Juhart

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik