spot_img

V Laškem je bilo “guštno”

 LAŠKO S FESTIVALOM GUŠTFEST ODPRLO NOVO POGLAVJE

To soboto smo v Laškem vstopili skozi vrata časovnega stroja. Ulice so preplavili spomini na obdobja zadnjih stotih let, zadišalo pa je tudi po vrhunski kulinariki, ki je ogromnemu številu obiskovalcev razvnela brbončice.

Ste pripravljeni z nami na sprehod po spominih in kulinariki Laško Guštfest festivala?

V lanskem letu so združena društva pod okriljem Turističnega društva Laško organizirala prireditev Laško med obema vojnama, ki so jo letos nadgradili v Laško Guštfest festival.

V samo organizacijo je bilo vpleteno zelo veliko društev, ki so idejno prispevali k razvoju celotnega festivala.

Pomemben del festivala je bila tudi kulinarika, kjer je kot osnovna sestavina vseh jedi kljubovalo pivo. Na letošnjem festivalu se je namreč predstavilo pet najboljših, Marko Pavčnik, Uroš Štefelin, Marko Magajne, Branko Podmenik in Igor Jagodic. Poskrbeli so za vrhunsko kulinariko in razvajali obiskovalce od blizu in daleč.

Velik delež zanimivosti festivala je prinesla tudi etika nekdanje mode, ki jo je upošteval marsikateri obiskovalec festivala. Naša ekipa se je pomešala med publiko in izvedela kaj vse so si obiskovalci že ogledali in kaj je tisto, kar jim je bilo na festivalu najbolj všeč.

Obiskovalci so lahko torej preko blagovnih znamk in dogodkov, ki so našo državo zaznamovali v zadnjih 100. letih obujali spomine skozi katere jih je popeljal tudi simpatičen voditeljski par, Primož Razboršek in Ana Lavrinc.

Guštfest, prvi tovrstni festival v Laškem je požel vse uspehe. Piko na i je dodala še skupina ABBA, ki je obiskovalce zabavala v večernem zaključku. Potrebno se je zavedati, da za tovrstnimi dogodki stoji velika ekipa društev in posameznikov, ki za uspeh le tega vložijo veliko truda, dela in idej. Za konec torej hvala vsem in vsakomur, saj brez le teh tovrstnih dobro zasnovanih dogodkov s pestrim naborom zanimivih idej zagotovo ne bi bilo.

Špela Juhart

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik