spot_img

Ekipa ŠMOCL-a zopet očarala s prireditvijo Pisanega balona

Tudi v letošnjem juniju je Društvo ŠMOCL pričaralo prireditev Pisani balon, ki v takšni razsežnosti poteka že 9 let. Vrt hotela Savinje smo okrasili z baloni in poskrbeli za nepozabno zabavo naših najmlajših. Prireditev se vsako leto izpelje ne glede na vreme, ki nam tudi v letošnjem letu ni predstavljalo ovire.

Zdrav in sladek zajtrk z laškimi čebelarji

Za sladko, okusno in zabavno dogajanje so poskrbeli laški čebelarji. V sklopu Dneva odprtih vrat laških čebelarjev so postregli s palačinkami in vaflji prelitih z medom, medenimi napitki ter dobrotami. Čebelarji so na svojih stojnicah prikazali čebelarska opravila ter rekvizite, otroci pa so se lahko v razstavnem panju prepričali kako pridne in delavne so čebele in med drugim poiskali tudi čebelo matico.

Čarovnije in vragolije

Če so čebelarji s svojim medenim zajtrkom poskrbeli za polne otroške trebuščke,  pa je gledališče Pravljičarna poskrbelo, da so si ti lahko ogledali predstavo z naslovom Čebela Angela zmore vse. Gledališče Pravljična je preko predstave otrokom prikazalo, da lahko vsak zmore vse, pri tem pa je pomembno, da stvari vzamemo v svoje roke.

Najmlajše je prav tako obiskal Čarodej Andrej iz Celja, ki čara že 20 let. Njegovi pomočniki pri izvajanju čarovni in vragolij pa so bili otroci, katere je nagradil tudi s figuricami iz balonov.

Preizkusili smo svoje plezalne in likovne spretnosti

Prav posebna atrakcija na Pisanem balonu je bila plezalna stena, na kateri so lahko otroci preizkusili svoje spretnosti. Za strokovno vodeno plezalno animacijo so poskrbeli izkušeni plezalci Plezalnega kluba Laško.

Za likovno ustavljanje so poskrbeli člani Likovnega društva Laško in Zavod ILU. V slednjem so otroci pod mentorstvom Simona Sande in njegove ekipe ustvarili velikanski plakat v stripu, ki so ga postavili na ogled mimoidočim. Člani likovnega društva pa so z otroci ustvarjali umetnine na temo pisanega balona, cvetja in čebelarstva.

Pisani baloni in pisane kitke

Pisani balon seveda ne more potekati brez balonov. Naš Domči Balonči je iz najrazličnejših balonov izdeloval figure in uresničeval otroške želje. Z baloni, oblikovanimi v živali, rože, mreže, zapestnice, klobuke in risane junake je poskrbel, da se je otrokom naše druženje vtisnilo v spomin.

Strokovne frizerske roke Frizerije afnarije so poskrbele za urejene pričeske in da so lasje za en dan dobili odtenke pisanih barv. Pisani balon je bil tako polen pisanih kitk in čopkov, prav tako pa so si otroci lahko poslikali obraz in se v igralskem kotičku preoblekli v raznovrstne kostume.

Društvo ŠMOCL je pod budim očesom Jurija Šuhla s pestrim programom in še bolj pestrim naborom ustvarjalcev ter nastopajočih malčke in mlade popeljalo v nepozabno zabavo pisanega balona, ki pri nas ostaja tradicija. V društvu se zavedamo, da so otroci tisto najpomembnejše, ter da je še pomembnejši čas, ki ga z njimi preživimo. Na tem mestu se zahvaljujemo vsem, ki so na kakršenkoli način sodelovali pri organizaciji prireditve, največji poklon pa je seveda namenjen vsem mamicam, očkom, babicam, dedkom, tetam in stricem. Hvala, ker nam dovolite vašim otrokom zagotoviti nepozaben dan, jim na obraz pričarati nasmehe, ki jih v tem, času ki ne stoji in nas zaradi obilice dela posrka vase, rado primanjkuje.

Veselimo se, da se v takšni ali še večji zasedbi ponovno vidimo naslednje leto!

Vaša ekipa ŠMOCL-a

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik