spot_img

Si upate stopiti v Friderikove čevlje?

Zgodovina Celjskih grofov je za nas, ki živimo v neposredni bližini, del lastne zgodovine. O najbolj znani in najpomembnejši plemiški rodbini, ki je imela posesti na področju današnje Slovenije, smo gotovo slišali že neštetokrat, a Laščani med svojimi zgodbami skrivamo eno prav posebno.

V Laškem namreč skrivamo skrivnost Friderikove ljubezni do njegove izbranke – Veronike Deseniške, ljubezensko zgodbo, ki pritiče veličini Tristana in Izolde ali pa Romea in Julije, če tako želite.

Ste vedeli, da Laščani poznamo zgodbo o tem, da naj bi Friderik Veroniko sanjal prav v votlini, ki se skriva na Humu? Ali pa to, da naj bi zaljubljenca svojo prepovedano ljubezen v večnost popeljala prav v jurkloštrski kartuziji?

Laščani lahko torej, četudi preko zgodb, delček zgodovine Celjskih vzamemo za svojo.  In ravno zgodbe so tiste, ki štejejo. Ste vedeli, da v Laškem obstaja skupina ljudi, ekipa »Zgodbarjev«, ki jih je prepovedana ljubezen med Veroniko in Friderikom tako navdihnila, da so si želeli stopiti v Friderikove čevlje? In verjeli ali ne, to so tudi storili, hkrati pa to posebno izkušnjo realizirali do te mere, da v grofove čevlje lahko stopite tudi vi. Preden se predate navdušenju, naj vas popeljemo na sam začetek.

Ekipa Zgodbarjev, za katerimi se skrivajo Boštjan Vrščaj, Nina Padar Topole in Blaž Kukovič, je s pomočjo Thermane Laško osnovala posebno doživetje virtualne resničnosti.

Šli so celo tako daleč, da si želijo spremeniti tok zgodovine.

In kako igra poteka? Vodja igre vam v uvodu sprva predstavi napotke. V varstvo dobite tudi posebna VR očala, s katerimi se resnično sprehajate po gradu Celjskih.

In potem začne igra pridobivati na resničnosti. To fantastično doživetje je seveda preizkusila tudi ekipa TV Laškega.

Kako bi bilo, če bi Veronika in Friderik ubežala kruti usodi njune ljubezni? Kaj bi bilo z deželo Celjsko? Kaj bi storili vi, če bi za trenutek lahko spreminjali tok zgodovine?

Si upate?  Ekipa TV Laškega vas s skupino Zgodbarjev izziva na nepozabno doživetje, kjer boste v Friderikovih čevljih morali ubežati usodi grozne ječe in rešiti ljubljeno Veroniko.

Naj Thermana Laško za trenutek postane utrdba mogočnega gradu Celjskih. Skupaj lahko spreminjamo tok zgodovine!

Preizkušnjo lahko zgolj za 9€ preizkusite v Thermani Laško, v posebni VR sobi, vsak petek, soboto in nedeljo, od 17.00 pa do 21.00 ure.

Preden pa odhitite nalogi na proti, vam svetujemo, da si do potankosti dodelano podobo Celjskega gradu tudi ogledate, saj se boste s tem resnično ujeli v čas, ko so Celjski še vladali v vsem svojem zanosu. (ŠJ)

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik