spot_img

Punk je še vedno živ!

Tudi to jesen se bo po Laškem razlegala punk-rock glasba. Po izredno uspešnem projektu Punk rock Holiday, ki smo ga v Študentskem, mladinskem in otroškem centru Laško – ŠMOCL organizirali avgusta, 13. oktobra namreč prihaja Punk Rock Holiday after party.

Tokrat ga bomo pri ŠMOCL-u organizirali prvič, že šestkrat pa smo denimo organizirali Punk Rock Holiday Warm Up, kateri združuje koncert in ‘skate sešen’.

»Z obiskom smo do zdaj bili vedno zadovoljni. Sploh zadnji dve ediciji, ko smo uvedli ‘skate sešen’ kot dnevno dogajanje, katerega se je udeležilo precejšno število ‘skaterjev’ iz Laškega in drugod. S tem se  je pokazalo, da skate scena v našem mestu še kako živi,« je povedal Jonas Lesjak, koordinator Punk Rock Holiday Warm Up koncertov in tudi tokratnega Punk Rock Holiday after party-a.

Prihaja skupina Consumed

V tokratni “afterparty” ediciji bomo gostili ene izmed pomembnejših predstavnikov angleške punk rock scene, legendarne Consumed.

»Skupina je bila v devetdesetih ena izmed tistih, ki so izoblikovali glasbeni žanr, ki mu danes pravimo ‘skatepunk’,« pojasnjuje Jonas in dodaja, da se je glasba tokratnih gostov  pojavila tudi v eni izmed najbolj vplivnih skate iger, ‘Tony Hawk’s Pro Skater 2’.

Na koncertu se jim bodo na odru pridružili slovenski Golliwog, kateri letos beležijo 20. obletnico delovanja in italijanski Stanis, za katere bo to prvi koncert na slovenskih tleh.

Seveda bo tudi tokratni party v primeru lepega vremena popestril ‘skate sešn’, ki ga bomo, kot vsako leto prej na drugih tovrstnih dogodkih, organizirali v sodelovanju s kulturno-športnim društvom VIŽDE iz Žalca.

Obiščite nas torej, da skupaj preženemo post-festivalsko depresijo. (MH)

Glavne zvezde tokratnega koncerta bodo angleški Consumed. (Foto: Consumed FB page)

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik