Doma Šport KK Zlatorog KK Zlatorog s prenovljenim vodstvom v novo sezono

KK Zlatorog s prenovljenim vodstvom v novo sezono

1837

V KK Zlatorog so v petek, 5. 6., imeli javno sejo, kjer so izvolili novo vodstvo ter osvežili upravni, nadzorni odbor ter disciplinsko komisijo. Prvič, od kar se v klubu voli predsedstvo, je v košarkaške čevlje kluba stopila ženska.

Člani skupščine so namreč za novo predsednico potrdili Tanjo Seme, Laščanko, delujočo na Radiju Aktual. Pavel Teršek, dosedanji predsednik, je bil razrešen svoje funkcije in tako novo vodstvo predal z upanjem na boljši jutri. Za uredništvo TV Laškega je zaupal, da si prizadevajo ostati stabilen klub v slovenskem športu, z usmeritvijo v najkvalitetnejše strokovno delo z mladimi in z visokimi tekmovalnimi cilji v članski ekipi.

»Zavedati se moramo, da so najbolj odmevni rezultati članske ekipe, da pa je naše poslanstvo širše. Klub je tudi zelo družbeno odgovoren subjekt v našem kraju. Vzgajamo in izobražujemo mladino. Otrokom, ki trenirajo v našem klubu, izboljšujemo psihofizično stanje, kar je vedno pomembneje. Če postanejo še vrhunski igralci košarke, pa smo dosegli vse, za kar si iskreno prizadevamo,« je še dodal Teršek. Meni, da je za dobro prihodnost kluba potrebno stremeti v prihodnost z mlajšimi, lokalnimi igralci in jih vzgojiti v kvaliteten kader, ki bo nekoč lahko snoval tudi člansko ekipo.

Pavel Teršek na skupščini KK Zlatorog. (foto: arhiv KK Zlatorog Laško)

Pomlajena ekipa upravnega odbora

V klubu so poleg novega vodstva pomladili tudi sestavo UO KK Zlatoroga. Sestavljajo ga Tomaž Blagotinšek, Srečko Lesjak, Janez Potočnik, Jože Sadar ml., Andrej Kaluža, Jernej Gostečnik, Blaž Cizej, Mitja Gorjup, Drago Zupan, Enej Kirn in Bojan Špiler. Med tem, ko nadzorni odbor sestavljajo Danijel Lapornik, Luka Picej in Drago Krajnc, so člani disciplinske komisije Klemen Grešak, Pavel Teršek ter Alojz Požin. Kljub nekaj novim imenom, razen dosedanjih članov med imeni ni več župana, Franca Zdolška, Branka Pevca, Mira Firma ter Boštjana Vrščaja. Nova pomlajena ekipa tako ostaja optimistično zazrta v leto, ki prihaja.

Enej Kirn (foto: osebni arhiv)

Kaj o sami viziji meni trenutno najmlaši član UO, Enej Kirn, smo se pozanimali tudi v našem uredništvu. »Predvsem si želim dobrega in konstruktivnega sodelovanja med vsemi člani. Pomembno je, da se ujame kombinacija starejših in izkušenih članov z mladimi in zagnanimi. Potrebno je, da skupaj postavimo vizijo kluba, ki se je bomo v prihodnje poizkušali čim bolj držati ter zagotoviti neko stabilno financiranje, saj bomo tako lažje  začrtali prihodnost in strategijo kluba.«

Med novimi imeni ni ni bilo zaslediti dosedanjega direktorja

Med tem, ko je usoda članov odborov znana, pa se o dosedanjem direktorju, Alešu Antauerju, v medijih ni pisalo. Antauer, ki že dolgo časa greje direktorski stolček KK Zlatoroga, naj bi stal na precej majavih tleh.

Iz zanesljivih virov članov UO smo izvedeli, da naj bi se že omenjalo ime novega člana, ki bo prevzel direktorsko mesto v klubu. Bivši predsednik nam je med drugim razkril, da o imenih, ki bi Antauerja nadomestili, še niso razpravljali. Je pa jasno dejstvo, da bodo vodstvo kluba v celoti renovirali, kar tako zvesti navijači kot krajani pozitivno pozdravljajo.

Se obeta tudi nov trener kluba?

Novo vodstvo bo poleg renovacije menjalo tudi dolgoletnega trenerja kluba, Aleša Pipana. Trenutno je tudi za trenerski stolček še prezgodaj, da bi ugibali o imenih, znano pa je dejstvo, da je bodoči trener v preteklostih že sodeloval s klubom. V vodstvu o ciljnih osebah še ne dajejo izjave, sporočili pa so, da bo ime objavljeno takoj po zasedanju UO, kjer se bodo pogovarjali tudi o strategiji igralcev in sami usodi kluba.

Govorice o umiku glavnega sponzorja niso resnične

KK Zlatorog je tako vsa leta obstoja neločljivo povezan z glavnim sponzorjem, Pivovarno Laško Union, saj klub v dobrem in slabem podpira že 49 let. V vodstvu pravijo, da klub in sponzor ostajata tesno povezana še naprej, je pa resnično dejstvo, da so se v lanskem in letošnjem letu znatno zmanjšala sponzorska sredstva. Ta so v povprečju manjša za kar 35%. Glede na nastalo situacijo, so morali lansko igralno sezono 2017/2018 močno prilagoditi delovanju kluba. Posledično je takšno zmanjšanje proračuna vplivalo tudi na cilje in rezultatske dozežke članov in mladincev.

Če se spomnimo pretekle sezone, si je članska ekipa, kljub vsem nevšečnostim (poškodbam) in drugim okoliščinam, ki jim niso štele v korist, zagotovila  tekmovanje v 1. SKL.  V Pokalu Spar se je uvrstila v četrtfinale in osvojila pokal v Alpe Adria Cup. Od mlajših kategorij je vredno izpostaviti 6. mesto kadetov v 1. SKL.

Pogled v prihodnost je optimističen

Tako novo kot staro vodstvo sta glede prihodnosti optimistična. Teršek se je ob končanem mandatu zahvalil tudi generalnemu sponzorju, Pivovarni Laško Union, in obljubil, da se bo klub še naprej trudil, da upraviči njihov marketinški vložek in uspešno promovira sponzorja, ki z njimi ostaja v dobrem in slabem. »Ker se letos konec junija izteka sponzorska pogodba, pričakujemo, da bo kmalu sklenjena nova, za daljše časovno obdobje in v približno enakem obsegu kot do sedaj,« je še dodal.

Tanja Seme kot navijačica s hčerko. (foto: osebni arhiv Tanje Seme)

Nova predsednica zre v prihodnost s pozitivo in svežo energijo. »Vizija je podoba želene prihodnosti, ki jo lahko organizacija doseže, če se zanjo dovolj potrudi. To pa pomeni, da se bomo za svetlo prihodnost KK Zlatorog morali zelo truditi. Ker za dobrobit kluba skrbijo sposobni, delovni, predvsem pa srčni ljudje mislim, da se za dobro prihodnost kluba ni bati. Le stopiti je treba skupaj in narediti.  Pravijo, da več glav, več ve. Je pa res, da se nič ne zgodi čez noč. Potrpežljivost je namreč božja mast,« je dejala Semetova. Pravi, da je sama menjava vodstva lahko tako pozitivna kot negativna. »Pri KK Zlatorog je po ocenah nekaterih članov bila nujno potrebna. Nova moč in svež veter sta vedno dobrodošla in to je na redni volilni skupščini povedal tudi nekdanji predsednik KK Zlatorog, Pavel Teršek.«

Pomembna je tudi vzgoja mladega kadra, v čemer Semetova vidi vizijo za nadaljne uspehe.  »Trenerje mlajših selekcij imamo zelo sposobne in učinkovite. Tudi mladih imamo trenutno pod svojim okriljem kar nekaj. Vendar moram poudariti, da upad ali morebitno zmanjšanje vpisa mladih v KK Zlatorog ni nujno vedno odraz kluba do pridobivanja mladih. Vse premalo se  zavedamo, da je za prvi korak k odločitvi, da otrok prestopi prag kluba ta, da ga pri tem 100% podpirajo tudi starši. Zato apeliram na vse starše otrok v laški občini, ne glede na njihovo starost ali spol.« Za konec je dodala še: »Pridite kdaj na tekme – članske, kadetske ali katere druge ekipe. Skupaj z otroki boste pripomogli k podpori klubu, ki je je s strani obiskovalcev tekem res premajhna.«

Košarka v Laškem je vedno bila in bo močno vpeta v lokalno skupnost. Vsi vemo, da je podpora športnikom tista, ki jih tudi v slabih časih dviguje in dela močne, zato je potrebno, da krajani in krajanke napolnimo tribune Treh lilij in vzpudbujamo naše košarkarje v vseh danih situacijah.

V uredništvu, kot zvesti navijači kluba, želimo KK Zlatorog vse dobro še naprej in upamo, da bo novo vodstvo morda prineslo konkurenčnost v ligi za prvaka. Pomembno je, da igralce, ki krojijo usodo kluba, vzgojijo že prej in dovolijo mladini iz lokalnega okolja, da dokaže, da je zmožna igrati »laško košarko« v laškem klubu s tako močno tradicijo in uspehi, kot se je to počelo nekoč. (ŠJ)