Doma Iz domačih krajev Naj Božiček letos podarja lokalno pri Katki

Naj Božiček letos podarja lokalno pri Katki

1830

V centru starega mestnega jedra se skriva prav posebna trgovinica. Takšna s srcem in z dušo. Trgovina, tako kot njena lastnica, sliši na ime Katka, v sebi pa skriva tisto malo in posebno, kar daje lokalnim ustvarjalcem svoj prostor pod soncem.

Katarina in Boštjan Vrščaj sta svojo ljubezen do starin in ročnega handcraft ustvarjanja združila v skupni ideji ter ustvarila trgovino z najraznovrstnejšo ponudbo v našem malem mestu.

Tokrat smo ju z ekipo TV Laškega obiskali, da ju povprašamo od kod izvira ideja za Katko.

Vsaka stvar v tej trgovinici ima svoje mesto, kljub temu, da se na trenutke že šibi pod težo ročno izdelanih izdelkov, a v Katki se, kot pravita Katarina in Boštjan, vedno najde prostor za lokalno.

V trgovini je čutiti utrip domačnosti. Poseben čar imajo starine, ki jim Katarina in Boštjan podarita novo življenje, te pa preko spremembe svoje namembnosti v svoji sredini od doma do doma prenašajo različne zgodbe, ki bi jim bilo z največjim navdušenjem veselje prisluhniti.

Izdelki, ki jih najdemo na policah Katke, so ravno tako več kot primerni za izbiro božičnih daril, saj je njihova cena simbolična, najde pa se nekaj za vsak okus, vonj in srce.

V Katki lahko poleg izdelkov koristite tudi druge storitve. Katarinino estetsko oko bo poskrbelo za dekoracijo daril, saj je v Katki prostor tudi za zavijanje daril in posebne voščilnice za vsako priložnost.

Domačnost trgovine ter čut za lokalno skupnost je tisto, kar daje Katki, še posebej v decembrskih mesecih, poseben čar. Prijazna lastnika, ki vsakogar, ki ima čas, da se v trgovini zadrži za trenutek dlje, postrežeta tudi s kavo iz vintage skodelic.

Tovrstne trgovine so namreč opomin, da so prazniki tudi čas, ko se je potrebno ustaviti ter si zase in bližnje vzeti čas. Obdarovanje za praznike je nekaj čarobnega, če le imamo tisto nekaj malega božičnega duha, da znamo prejemniku daru podariti nekaj,  kar je bilo ustvarjeno z ljubeznijo. (ŠJ)