Doma Iz domačih krajev Uspešen vikend laških mažoret

Uspešen vikend laških mažoret

5055

Pretekli vikend so Mažorete Laško s 1. odprtega državnega tekmovanja, ki letos poteka pod okriljem pred kratkim ustanovljene Mažoretne zveze Slovenije, v Laško prikorakale z novimi odličji.

Z letošnjo ustanovitvijo Mažoretne zveze Slovenije (med ustanovnimi članicami so Mažorete Laško, Sabina Seme, mentorica laških mažoret, pa je tudi članica upravnega odbora Zveze) se je v Murski Soboti v sodelovanju z Društvom Prekmurskih mažoretk Bakovci 16. in 17. maja odvilo 1. odprto državno tekmovanje, na katerem je tekmovalo 570 mažoret iz 12 društev.

Zelene barve so na državnem tekmovanju zastopale tri skupine, in sicer skupine kadet, junior in senior. In prav vse so se okitile s kolajnami. Kadetinje so s tretjim mestom prvič stopile na stopničke, prav tako bronasti pokal, si je s svojima točkama priborila ekipa junior, večkratnim državnim prvakinjam, seniorkam, pa so se okoli vratu zasvetile kolajne s srebrnim leskom – premoč so tokrat morale priznati le sosednjim Radečankam. Slednje so v kategoriji kadetinj zasedle 4. mesto, skupina junior pa je dosegla 2. mesto.

Vse skupine laških mažoret so si z osvojinimi kolajnami zagotovile možnost sodelovanja na evropskem prvenstvu, ki bo letos potekalo od 27.–30. avgusta v Albi v Franciji.

Tia Klenovšek in Tjaša Iršič z zlatom.

Dobro delo laških mažoret je vidno tudi najmlajših članicah. V kategoriji Prvi korak, ki je namenjena deklicam do 10. leta starosti, sta Tia Klenovšek in Tjaša Iršič osvojili zlati kolajni. Tekmovanje poteka samostojno v osnovnem korakanju, po predpisanem vzorcu in na obvezno glasbo.

»Samo tekmovanje je bilo zame zelo naporno, saj sem morala usklajevati obveznosti, ki sem jih imela kot organizator ter obveznosti kot trenerka in mentorica. Brez dobre spremljevalne ekipe in poslušnih mažoret mi ne bi uspelo, zato bi se še enkrat želela zahvaliti vsem ostalim trenerkam za čudovite koreografije, tekmovalkam za energično izvedbo, spremljevalni ekipi za vso pomoč in podporo ter navijačem, ki nas spodbujajo in jih vsako leto več,« je vtise strnila Sabina Seme, sicer tudi trenerka skupine junior.

Prav navijači so ponovno ustvarili nepozabno vzdušje že v Murski Soboti, ob prihodu domov pa so jih pozdravili tudi godbeniki Laške pihalne godbe.

NK
Foto: arhiv Mažorete Laško