Chefi, kulinarika in nostalgija so bili rdeča nit festivala Guštfest, ki se je odvil na sončno soboto 11. junija v Laškem. Kulinarične dobrote je za obiskovalce pripravljalo kar pet vrhunskih chefov, to so bili Uroš Štefelin, Marko Magajne, Jakob Pintar, Filip in Kristina Breznik ter Laščan Marko Pavčnik. Za sladke skomine so na »Sladkem trgu« poskrbeli Thermana Laško z Laško medenko, Hotel Špica s Špica sladico in Vafl s sveže pečenimi vaflji na plački. S svojimi izdelki so se predstavili tudi mnogi ponudniki znamke »Okusiti Laško«.

Za pristen občutek nostalgije so poskrbela mnoga društva na »Nostalgični ulici«, ljubitelji starih računalnikov so si »Pozabljene Računalnike« ogledali v prostorih Knjižnice Laško, za »vintage« pričeske ter stylinge so skrbeli pred frizerskim salonom »Pri Nataši«, vozila iz naše preteklosti pa so navduševala mimoidoče na »wrum wrum« ulici.

Z nami so seveda bili tudi Laški pivovarji in čebelarji Čebelarskega društva Laško.

Za kulturno dogajanje je poskrbela Laška pihalna godba z mažoretami, Vaška godba Vrh nad Laškim, veteranska mažoretna skupina Zelene dive, Vokalna skupina Vodomke ter odlične mlade vokalistke Taja Padežnik, Manja Leskovar in Zarja Nemec, ki so zapele ob klavirski spremljavi Dejana Jakšiča.

Guštfest se je zaključil z evergreen koncertom Beatlov z zasedbo Help!A Beatles Tribute na Občinskem dvorišču.

Bilo je Guštno!

Besedilo in foto: Simon Božič