Laški park prejšnjo soboto ni ponujal le prijetnega sončnega sprehoda ob žvrgolenju ptic in cvetoči naravi, ampak tudi že drugo likovno razstavo oziroma Atelje ob Savinji. Dogodek Likovnega društva Laško je razkazal svoja že naslikana dela, kot tudi tista v nastajanju. V parku so namreč člani društva vsak poleg svojih razstavljenih slik, poprijeli za čopiče in risali ter oblikovali barve na platnu, tako da so cvetoče prikazali atmosfero tistega pomladnega dne.

Obiskovalci so se lahko sprehodili po letošnji temi: POTI. Pobožala je z mnogimi motivi, ki jih lahko srečamo kadar se sprehodimo v naravi. Postregli so z najbližjimi razgledi  iz stez Laške občine poleg tega pa tudi z oddaljenimi morskimi motivi.  Navdih za temo je prihajajoča 100. obletnica Planinskega društva Laško. Želeli so uprizoriti, kaj vse si lahko človek ogleda in začutili ob pohodih po najlepših poteh doma in v tujini, ter tematskih poteh, ki pokažejo še nekoliko drugačne aspekte, kot vsakdanjo gozdno naravo. Posebno pozornost bodo namenili tudi tematski Orionovi poti v Jurkloštru. Nastalo je že nekaj del, a bo večina luč sveta ugledala avgusta, ko bodo s platni, kot okni v pretekli svet, prikazali keltski pogled na človeško osebnost, ter njihov način razmišljanja.

Opus prek 100 del, v različni dimenzijah, od najmanjših 20 x 20 centimetrov do tistih največjih, bo lahko viden kmalu v Laški galeriji. Po končani obnovi pa jih bomo lahko videli tudi v Kulturnem centru Laško. Platna je poslikalo 9 likovnikov v različnih tehnikah. Največkrat se pojavi akril, akvarel, oljenke in grafike oz. linorezi.  Tako lahko vsak posameznik predstavi temo in videnje sveta na svoj individualen način ter tako pripomore, k različnosti in raznovrstnosti razstave, kar je tudi njen glaven namen. Da pokaže skrite lepote poti in narave, ki jo včasih ob hitenju na vrh hriba, kot tudi kam drugam, pogosto spregledamo. Pozdravljamo vse kreativne načine privabljanja in prikazovanja narave v mestu, da nas spomni in se pomaga zavedati, kako zelo pomembna in čudovita je lahko v svoji vsakdanjosti in kako pomembno je, da jo v naši ne uničujemo.

Lara Pavčnik

Foto: Julia Pristovnik