Od 15. 7. do 17. 7. 2022 se bo ponovno odvijal največji slovenski glasbeni festival Laško Pivo in cvetje. Avantura se letos pričenja na vaših kavčih, po številnih poteh pa vodi na legendarno zeleno doživetje pod Hum.
Laško, petek 8. april 2022 – z vračanjem življenja na ulice in vrtove se pričenja tudi sezona dogodkov, ki bo v poletnih mesecih za tri dni Laško spremenila v festivalsko prestolnico Slovenije. Tradicionalni zabavni program bo tudi letos podkrepljen z etnološko hortikulturnim doživetjem, z usmerjenostjo v prihodnost pa bo letošnja festivalska izkušnja obarvana trajnostno. Organizator festivala STIK Laško se tako nadeja dogodka, ki bo slovensko festivalsko kulturo ponesel na nov nivo. Dolgoletnemu partnerju in mecenu projekta – Pivovarni Laško Union se kot partner letos pridružuje še Radio 1, z združenimi močmi pa obiskovalce čaka nepozabno doživetje polno piva, cvetja in petja!
Od trapa do trobente
Program Piva in cvetja bo odmeval z dveh odrov, zasedba nastopajočih pa je letos še pestrejša kot leta poprej. Organizatorji obljubljajo nekaj za vsako uho. Ob legendarnem Vladu Kreslinu, King Foo, Šank Rock, San Di Ego, Balkan Boys in Ansamblu Udar se ob Dejanu Dogaja obetajo še 4 odmevna presenečenja. Razkrita bodo postopoma in v skupni akciji z Radiom 1. Trdimo pa že lahko, da bodo nastopajoči le najboljši iz svojega žanra.
Dolgoročno partnerstvo za še boljšo festivalsko izkušnjo
Laško Pivo in cvetje festival se približuje zavidljivemu 60. rojstnem dnevu, kar tako gostitelja dogodka – Občino Laško, kot tudi organizatorje in pokrovitelje postavlja pred visoka pričakovanja. Da bi Laško Pivo in cvetje še bolj približali slovenski javnosti in izvedli enkratno promocijo dogodka, se kot partner festivala pridružuje Radio 1. Skupaj z Jano Morelj in Miho Deželakom bodo poskrbeli za vrsto zabavnih novosti in festivalu letos dodali posebno noto.
Festival je cilj, poti do tja pa je veliko
Kot tudi v preteklih letih, si bodo snovalci festivala prizadevali, da festival obdrži svojo igrivost in prihajajoče motivira, da se ga ne le udeležijo, temveč postanejo del doživetja. Do festivala bo spet vodilo več poti. Peš, s kolesom, čez hribe, ali v posebnem spremstvu Jane Morelj – za vsakega se bo našlo nekaj. Odeti v rože, opremljeni z nasmehi in pripravljeni na večdnevno zabavo v Laško Pivo in cvetje kampu, bodo obiskovalci tudi letos ustvarjali enkratne spomine!
Tradicija prepletena s trajnostjo
Laskavemu naslovu največjega in najbolj tradicionalnega festivala pri nas, bosta STIK in znamka Laško letos skušala pripeti še naslov najbolj zelenega med festivali. Za domače in tuje obiskovalce se pripravljajo aktivnosti, po katerih obiskovalci na festivale več ne bodo gledali z enakimi očmi. Z mislijo, da bo za poletnim rajanjem letos ostalo le cvetje, bodo v nedeljo, 17. julija, skupaj nazdravili najbolj trajnostnemu glasbenemu dogodku v Sloveniji.

KONTAKTNE INFORMACIJE:
Tina Belej, vodja festivala Laško Pivo in cvetje
STIK Laško – Center za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško
Trg svobode 6, 3270 Laško
T | 03 733 89 30
I | info@stik-lasko.si