V Thermani Laško že vse od 31.7., poteka mladinsko evropsko prvenstvo v biljardu. Prvenstvo, ki letos poteka na domačih tleh, so v organizacijske roke prevzeli domačini, Biljardna zveza Slovenije skupaj s Thermano d.d..

Letošnje leto se ponašajo z neverjetno domačo reprezentanco, ki jo zastopa kar šest mladih upov slovenskega biljarda.

Prvenstvo poteka v Thermani Laško, ki ob odlični infrastrukturi ponuja tudi neverjetno doživetje malega zelenega mesta ob Savinji.

Glavno prizorišče gosti parket dvorane Tri Lilije, kjer bodo vse do 9. avgusta tekmovali v dveh kategorijah, U-17 in U-19. Za najboljše dosežke se bo borila slovenska mladinska reprezentanca v sestavi: Miha Vičič Šnajdar (16), Blaž Rus (13), Maks Benko (11), Svit Pavlinjek  (11), David Gradišnik (11) in Maj Badovinac (10).

Tekmovanje bo odprto za gledalce in sicer pod pogojem PCT.

Biljardni spektakel pa se nadaljuje kmalu po prvenstvu. Sledi namreč še člansko tekmovanje serije Euro Tour, ki je hkrati tudi najmočnejša biljardna liga na svetu. Tekmovanje bo potekalo vse do 16.8.2021.

Vabljeni torej, da se pod ustreznimi PCT pogoji z varovanjem javnega zdravja udeležite obeh dogodkov, hkrati pa spremljajte naš Facebook in spletno stran, kjer bomo o dogodkih objavili tudi prispevek.

Vaša spletna lokalna televizija, TV Laško

Foto: EPBF