Nov učni čebelnjak v Rimskih Toplicah

982

Včeraj so se v Osnovni šoli Antona Aškerca v Rimskih Toplicah razveselili novega učnega čebelnjaka, ki so ga učencem slavnostno predali laški čebelarji.  Društvo je pridobilo sredstva na razpisu #PRVAčebela, ki sta ga razpisala Prva osebna zavarovalnica in Čebelarska zveza Slovenije.

Namen čebelnjaka je seveda približati čebele mlajšim generacijam, kar pa v Rimskih Toplicah ne bo predstavljalo težav, saj vse več otrok obiskuje tudi čebelarski krožek. Prostor za učni čebelnjak je prijazno odstopila Občina Laško, ki pa je na samem dogodku prejela tudi listino za čebelam prijazno občino. Tipizirani učni čebelnjak s čebeljimi panji in čebeljimi družinami, ki stoji na idilični lokaciji ob osnovni šoli je torej predan svojemu namenu. Če pomislimo, da je vsaka tretja žlica hrane odvisna od čebel, pa so nanj lahko ponosni tudi krajani in ne samo otroci, ki bodo odslej bogatejši za znanje o opraševalkah, ki skrbe za naše preživetje.

(ŠJ)

MUSIC:

Eden by Onycs https://soundcloud.com/onycsmusic Creative Commons — Attribution 3.0 Unported — CC BY 3.0 Free Download / Stream: https://bit.ly/al-eden Music promoted by Audio Library https://youtu.be/asozZJmOqIo