Otroci skupaj s čebelarji obeležili svetovni dan čebel

993

Slovenija je majhna država, a uspešna v mednarodnem merilu, o čemer priča tudi Svetovni dan čebel, ki smo ga obeležili pretekli četrtek. Pobudo je namreč leta 2014 podala Čebelarska zveza Slovenije in je bila uresničena leta 2017. Tako dandanes, na dan rojstva Antona Janše praznujemo že četrti Svetovni dan čebel, ki pa ga vsako leto počastimo tudi v Laškem.

Slovenski čebelarji to leto še posebej opozarjajo, da so čebele vse bolj ogrožene in danes brez pomoči človeka, ki zanje sicer predstavlja tudi največjo ogroženost, niso sposobne preživeti.

V sklopu obeležitve praznika, pa so tokrat strnili moči Čebelarsko društvo Laško, otroci Vrtca Laško ter Osnovne šole Primoža Trubarja skupaj s podružnicami, ki so s svojimi kreacijami s kredami ustvarjali na temo čebel.

S sporočilom: »Naredimo več za čebele in druge opraševalce, da bomo na dolgi rok s tem pomagali k zagotavljanju hrane, ohranjanju zdravega okolja in biotske raznovrstnosti. Vse to v blaginjo nam in našim zanamcem!«, je torej skoraj 400 otrok prebivalcem naše občine poslalo jasno informacijo, ki jo je nekoč zapisal že Albert Einstein: »Če bi čebela izginila z obličja Zemlje, bi človek preživel le štiri leta: brez čebel ni več opraševanja, ni več rastlin, ni več živali, ni več ljudi.«

Skrbimo torej za okolje, naravo in biotsko raznovrstnost, saj s tem ustvarjamo okolje za jutrišnji dan nas in naših zanamcev, vaša spletna lokalna televizija, TV Laško.

(ŠJ)