spot_img

Laško v jesen z novim nogometnim igriščem

Nogomet, šport za katerega lahko z lahkoto trdimo, da je najpopularnejši na svetu, kar je moč opaziti tudi med selekcijami NK Laško, kluba, ki je v preteklem letu obeležil že 100 let delovanja.

V ta namen je Občina Laško uredila prav posebno presenečenje, saj se naš nogometni klub bogatejši za novo nogometno igrišče z umetno travnati površino in led razsvetljavo. Več je za našo kamero povedal župan, Franc Zdolšek.

V sklopu projekta se je uredila tudi drenaža igrišča ter na vzhodni strani nadomestila stara ograja z novo v višini 8 metrov. Najbolj so se igrišča seveda razveselili domači nogometaši, ki čustev niso mogli skrivati, ponosa pa ni mogel skrivati niti predsednik nogometnega kluba, Tomaž Novak.

Novo igrišče so na pot pospremili predstavniki  Ministrstva za šolstvo – Darko Repenšek, Fundacije za šport – Bojan Bučar, Nogometne zveze Slovenije – podpredsednika Milan Jarc in Stanko Glažar ter mnogi drugi, samo dejanje pa se je zaključilo s tekmo med domačimi nogometaši in aktualnimi državnimi prvaki NK Celje, ki jo je s prvim žvižgom otvoril legendarni sodnik, Zdravko Martun.

Pomembno je, da kalimo podmladek, da so otroci tisti, ki imajo enake zmožnosti za uspeh in da ne pozabimo na tiste najbolj zapostavljene. Za to skrbi šport, črno-bela žoga ter trenerji, ki s svojim poslanstvom kalijo boljšo prihodnost tistih, ki bodo nekoč kreirali naš svet!

Špela Juhart

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik