spot_img

Laško opustošeno v hudem neurju

Narava je za človeštvo vedno bila največja učiteljica. Kako zelo majhni smo pa se pravzaprav zavemo šele, ko nam le ta pokaže svojo moč. Neurje, uničujoča pot vode, ki si strugo, ne ozirajoč se na ljudi, ki so si domove ustvarili v njeni okolici, utre drugje in na poti do svojega cilja ne izbira.

Ceste, travniki, poslovni in celo stanovanjski objekti. Takšno škodo je neurje povzročilo v občini Laško, ki je bila v noči iz 29. na 30. julij po močnem neurju nad Slovenijo ena najbolj prizadetih občin.

Na pomoč so priskočili tudi gasilci Gasilske enote Laško, ki so s kar 25. gasilci ljudem v stiski pomagali kar tri dni. Najhujše se je narava razbesnela v Rečici, kjer je potok Rečica praktično spremenil smer struge.

Občina Laško, ki je v Sloveniji sicer poznana kot poplavno območje je v bitki z neurjem tokrat močno izgubila. Kakšne so posledice, koliko škode je bilo in za kakšno ceno, bodo ocenili strokovnjaki, jasno pa je, da bodo ljudje, ki so bili v neurju oškodovani  naravi plačali visok davek.

Upamo, da bodo pristojni pri tem radodarni, in bo trud pomoči potrebnim na koncu poplačan. Vabljeni, da naše novice s terena spremljate še naprej, naša ekipa namreč pripravlja še več vsebin v zvezi s poplavno varnostjo, do takrat pa, ostanite varni.

Špela Juhart

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik