spot_img

Muzejska poletna noč tudi v Laškem

Že vse od leta 2008 Muzej Laško sodeluje v vseslovenskem projektu promocije muzejev in galerij, Poletna Muzejska noč.

Tudi v letošnjem letu so pripravili poseben program, ki je stalno muzejsko razstavo pospremil s pestrim dogajanjem, s pričetkom ob šesti uri, ko so se obiskovalci ob soju sveč lahko sprehodili mimo razstavnih eksponatov.

Od osme ure dalje pa smo se lahko sprehodili po že tudi tradicionalni fotografski razstavi KLAK , ki je tokrat nosila naslov spremembe. Letos so prejeli kar 110 fotografij, več kot šestdesetih avtorjev, ki jih je pregledala strokovna žirija v sestavu: Žiga Gričnik (fotograf Društva fotografov Svit), Nika Damjanovič (diplomantka umetnostne zgodovine in primerjalne književnosti), Matjaž Očko (M2O, House of M2O) in Rok Deželak (RD2 Photography).

Nagrajenci posameznih fotografij so postali Filip Tokić, Saša Ribič in Pia Klančar, med tem ko so nagrade za opuse prejeli Iza Štrumbelj Oblak, Roman Rus in Jaka Teršek.

Večer se je zaključil s koncertom Mihaela Strniše ter projekcijo filmov Kino krožka Laško, posnetih med leti 1964 in 1969 z naslovom Laško v gibljivih slikah.

Muzeji so sprehod po naši kulturi, zgodovini, preteklosti in če je zgodovina najboljša učiteljica, je pomembno da o tem osveščamo najmlajše, da obiščemo lokalni muzej in se sprehodimo po razstavi, saj le ta prinaša toliko neodkritih stvari o katerih moramo, če želimo vzpodbujati in pomagati lokalnemu turizmu, veliko vedeti tudi sami.

Špela Juhart

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik