spot_img

Vesele nogice tekle že sedmič

Alexander Dumas je dejal, da je upanje v človeškem srcu kot pluta v vodi. Včasih jo potisnemo do dna, toda vedno splava na površje.

Lahko bi dejali, da smo takšni tudi Laščani, da pluto potiskamo na površje za dobre stvari in ena takšnih je tudi dobrodelni tek za Vesele nogice, društvo staršev, skrbnikov in podpornikov otrok z razvojnim zaostankom.

Letošnje leto so društva in posamezniki priskočili na pomoč in organizirali že 7. tek, mi pa smo spregovorili s Spomenko Valušnik, žensko, ki ne skrbi samo, da pluta upanja ne potone, temveč upanje ohranja tudi za tiste, ki so mislili, da so ga že zdavnaj izgubili.

Najlepše je videti, da pri teku sodeluje vse več otrok, ki jih starši na tovrsten način osveščajo o drugačnosti in s tekom simbolično posodijo noge tistim, ki sami ne zmorejo teči. Tokrat so s skupnimi močmi zbrali kar 2138 evrov, ki bodo otrokom omogočili opravljanje več kot potrebnih terapij.

Sodelovanje društev torej obudi sadove, ki jih žanjejo vsi, tako obiskovalci, kot tisti, ki aktivno sodelujejo in s pomočjo omogočajo boljši svet. Za vse tiste, ki se navadno nadejajo s skrbjo pa le opomin, da je potrebno sodelovati in pomagati, četudi dogodki potekajo na dveh bregovih. Tek in dobrodelnost jih povezujeta.

 

Špela Juhart

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik