spot_img

Dejan Krajnc presenetil stanovalce Doma starejših Laško

Rosseau je dejal, da je mladost čas učenja modrosti, starost pa je čas njenega uresničevanja.

Čas krize v kateri smo se znašli, so še posebej občutili tisti iz najranljivejših skupin. Tisti s kroničnimi boleznimi, predvsem pa starostniki, ki so se morali zaradi zaščite in varnosti odpovedati stikom z zunanjim svetom, so bili vse od marca na težavni preizkušnji.
Takšno problematiko so občutili tudi v Domu starejših v Laškem, kjer so se tako kot v drugih domovih po Sloveniji morali odpovedati obiskom in stikom z zunanjim svetom.
Tako je bilo vse do 7. maja, ko pa je bil zanje posebno čustven dan. Kaj se je pravzaprav dogajalo, smo z našo ekipo preverili tudi mi!

V popoldanskem času je stanovalcem dan popestril Dejan Krajnc, član zasedbe Poskočnih muzikantov, ki je s svojima glasbenima kolegoma iz Policijskega orkestra, Miho Salobirjem, članom zasedbe Eurokvintet ter Franjem Mačkom, klarinetistom Alpskega kvinteta, pričaral glasbeni koncert.

Ravno tako kakor starejši pa v teh dneh samevajo tudi kulturniki, saj so odrske deske do nadaljnjega zanje nadomestile površine domačega okolja.

Glasbeniki, ki so med stanovalci poleg čustvenega odziva poskrbeli tudi za rojstno-dnevno
presenečenje ter poželi zahvale in aplavz torej obljubljajo, da bodo za starostnike še nastopili.

Pomembno je, da našim predhodnikom zagotovimo dostojanstveno in pestro preživljanje jeseni svojega življenja. V domu starejših Laško se za to še posebej trudijo, saj se stanovalci tam počutijo dobro. Starost je namreč namenjena vsem nam, prav je, da svoje misli mladosti izlijemo v reko življenja in z njo zapustimo sled zanamcem, ki bodo v njej iskali modrost za svoje struge.

Špela Juhart

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik