spot_img

DELAVCE ZD LAŠKO RAZVESELIL TUDI MARKO PAVČNIK

“Užitek je srečati pogled tistega, kateremu si pred kratkim storil kaj dobrega.”, je zapisal Jean de La Bruyère. Danes je le to lahko doživel nominiranec kuharskega izziva, Marko Pavčnik.

Akcija dobrodelnosti se nadaljuje. Če smo v tem tednu že poročali o dobri gesti Mirana Ojsterška, ki je razveselil ZD laško, RK Laško ter policijsko postajo Laško, pa je njegov izziv nadaljeval tudi nam vsem dobro poznan Marko Pavčnik, lastnik restavracije Pavus iz gradu Tabor Laško.

Le ta je danes dopoldan polepšal dan že tako preobremenjenim delavcem zdravstvenega doma Laško, ki s svojim trdim delom in požrtvovalnostjo bijejo boj z epidemijo. Naši »zdravstveniki« so namreč pomagali tudi v žarišču okužb, v Šmarju pri Jelšah, zaradi česar si zaslužijo vso spoštovanje.

Drobne pozornosti so se tako zasluženo razveselili tudi na Veliki petek, kjer je Marko Pavčnik zanje pripravil prav poseben brezmesni meni.

Spomladansko svežino je pričaral preko Francoske zelenjavne pite »Quiche« z omako iz divjih zelišč, medtem ko je zdravstvenemu osebju sladke nasmehe na obraz prinesla sladica Creme caramel z jagodami.

Utrinke prekrasnega dne, ki ga je obarvala dobra gesta našega kuharja ter nasmehi na zgaranih obrazih naših »angelov v belem« tako delimo tudi preko fotografij, ki jih je s terena ovekovečil Jurij Šuhel.

Za konec vam voščimo lepe praznike in vas naprošamo, da ostajate doma. Le tako boste v teh dneh pomagali našemu zdravstvenemu kadru, ki se med prazniki, oddaljeni od svojih družin srečujejo z najtežjimi primeri, v mnogih primerih tudi s smrtjo. Druženje in praznovanje bo počakalo, njihov zgaran doprinos, žal ne.

Hvala Marku Pavčniku in hvala vsem, ki se v teh dneh borite v prvih bojnih linijah! Ponosni smo na vas!

Ekipa, MMC TV Laško

Špela Juhart

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik