spot_img

OŠTIRKA V AKCIJI ZA ZDRAVSTVENE DELAVCE, POLICISTE IN RDEČI KRIŽ LAŠKO

Kuharski umetniki za štedilniki so v teh časih, ko se svet sooča s pandemijo, morali odložiti svoje kuhalnice in posode. Mnogi izmed njih lahko le nemočno čakajo na to, da bodo svoj posel lahko ponovno zagnali. Eden takih je tudi gostinec Miran Ojsteršek, lastnik gostilne Oštirka, ki s svojo kvalitetno ponudbo skozi leto razvaja naše brbončice v gostišču ob celjski tržnici. A pri Ojsterškovih zadnje dni niso počivali. Na družabnih omrežjih je namreč pričel krožiti izziv kuharskih kolegov, ki so se odločili, da čas, ki ga drugače opravljajo v kuhinji, porabijo za dobrodelno gesto.

Za to dobro delo smo izvedeli tudi mi in z Miranom Ojsterškom spregovorili o tem, kdo je idejni vodja izziva in kako je sploh prišlo do akcije.

Navadno za takimi projekti stoji celotna kuharska ekipa, tokrat je za kuhalnico poprijel Miran sam in  Za konec smo se pri Miranu Ojsteršku, ki ga neizmerno cenimo in se v imenu vseh zahvaljujemo za dobrodelno gesto, pozanimali kakšen je njegov nasvet za vse nas, ki se v teh dneh spopadamo s kuhanjem doma.

Izziv pa z Oštirko nikakor ni zaključen. Miran je namreč nominiral še enega kuharskega kolega, Laščana, Marka Pavčnika, lastnika Pavusa, ki bo v petek hrano pripravljal za urgentni center covid Celje. Pogum in dobrodelnost lahko sejete kjerkoli in našim zdravnikom, policistom in prostovoljcem pomagate tudi s kuhalnico v roki!

Špela Juhart

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik