spot_img

Smučarska tradicija se nadaljuje

Smučarski klub Laško je klub, ki se poleg dobro izobraženega kadra ponaša predvsem s tradicijo. V preteklem letu so namreč praznovali že 40 let delovanja, kar jih umešča v enega najstarejših klubov na Celjskem in v Sloveniji. Tudi v letošnjem letu pa so poskrbeli za izobraževanje podmladka, saj so v času zimskih počitnic zaključili še z enim uspešnim tečajem smučarske šole.

Vrtec na snegu z najmlajšimi uživa v zadnjem dnevu z učiteljico Blažko. (foto: Špela Juhart)

Bodimo odkriti, zima smučarjem in smučarskim delavcem v letošnjem letu še ni bila naklonjena, zato je za male učence, ki so želeli prvič stopiti na sneg ta smučarska sezona predstavljala le klavrno podobo preteklih. A v smučarskem klubu SK Zlatorog Laško so z dobro voljo in nasmeški z novim smučarskim znanjem opremili kar 33 otrok.

Najstarejša skupina “dirkalnih zlatorogov” z učiteljem Matejem. (foto: Špela Juhart)

Tečaj smučanja je tako kot leta poprej potekal v času zimskih počitnic na smučišču Rogla. Letos so ga izpeljali med 24. in 28. februarjem, otroke pa so razporedili v tri tipe aktivnih skupin smučarske šole. Najmlajši in tisti malce večji so se lahko udeležili tečaja za osnovnošolce prevoznega tipa ter začetnega in nadaljevalnega tečaja za najmlajše iz vrtca na snegu.

Koliko otrok se je prijavilo in kakšna je bila sezona pa je z nami spregovoril Jože Senica, vodja smučarske šole SK Zlatorog.

Zaradi česar je bilo tako med otroci kot starši tudi precej manj zanimanja, gledano v celoti.

Čas za počitek in poziranje z učiteljem Davidom. (foto: David Leskovar)
Na tečaju uživajo tudi dekleta. Učitelj Blaž pravi, da bo drugo leto tudi sam oblekel roza kombinezon, saj je v njegovi skupini populacija nežnejšega spola. (foto: Blaž Lenko)

Kljub temu so tečaj opravili uspešno in v SK Zlatorog, klubu s tradicijo, kjer je pomembno, da otroci pridobijo kilometrino, predvsem pa, da sneg vzljubijo in da se s smučanjem samim »zastrupijo« do te mere, kot sami pravijo, da bodo zimske mesece preživeli v naravi, na snegu, z odličnim smučarskim znanjem.

 

Podelitev diplom starejšim…
in podelitev diplom najmlajšim (foto: Špela Juhart)

Smučanje v takšnem klubu, kjer cenijo otroka in ga pri njegovih željah podpirajo, se z njim zabavajo in igrajo in ga tako vpeljejo do njihove ljubezni do snega, je za najmlajše popoln užitek, saj jim ne predstavlja napora in skrbi ter čakanja, da bodo ponje končno prišli starši. Otroci, ki smo jih na koncu povprašali, kako se počutijo ob zaključku tečaja so bili namreč precej žalostni. Pa ne zaradi tečaja, temveč zaradi dejstva,da počitnice ne trajajo dlje, da bi lahko skupaj z učitelji smučanja lovili radosti zime ob njihovem tradicionalnem sloganu- »dol, hop, zavoj!«

Špela Juhart

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik