spot_img

Okusi Laškega uradno nagrajeni s certifikati

V sredo 4. decembra se je v Thermani Laško odvijal dogodek na katerem so bili podeljeni certifikati kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško. Vodilni partner v projektu je Občina Laško, ostali partnerji pa STIK Laško, Thermana d. d. in Kmetijsko-Gozodarski Zavod Celje. Projekt je nastal v okviru evropskega projekta Okusiti raznolikost podeželja.

Znotraj projekta je nastala nova kolektivna blagovna znamka Okusiti Laško, ki združuje in povezuje. Pod njenim imenom so zbrani ponudniki, ki so pridobili certifikat kakovosti za pridelke, izdelke, jedi in pijače ter storitve.

Pred podelitvijo so župan Občine Laško Franc Zdolšek, predsednica uprave Thermane Mojca Leskovar in član uprave Thermana Dejan Balmazovič s prerezom traku odprli stalno razstavo z naslovom Okusiti Laško. Razstava prikazuje laške zgodbe, ki so bile ustvarjene skozi prizmo lokalne gastronomije.

V nadaljevanju sta bila na samem dogodku predstavljena dva promocijska videa. Zbrane pa je med drugimi nagovorila tudi predsednica uprave Thermane Mojca Leskovar.

Gastronomsko strategijo je sprva zasnoval dr. Janez Bogataj, bil pa je tudi predsednik ocenjevalne komisije pri podelitvi certifikatov. V sam vrh gastronomske piramide Laškega je umestil pivo, med, pregreto smetano, termalno vodo in zelišča.  O samem projektu in kako je vse skupaj potekala je spregovorila ga. Edina Memič iz Občine Laško.

Eden izmed partnerjev v projektu, ki je tudi upravljavec blagovne znamke Okusiti Laško je STIK Laško. Kako so pristopili k projektu, kakšna je njihova vloga in kako bodo projekt predstavljali v nadaljevanju je spregovorila v. d. direktorja Tina Belej.

Podeljenih je bilo 39 certifikatov, med katerimi je restavracija Pavus pridobila naziv hiša gastronomije.

Laško ima okus po lokalno značilni pregreti smetani, ki svoj pravi odtenek dobi v krušni peči. Laško je zdravo kot med, ki ga tudi v zdraviliških parkih nabirajo čebele. Laško je lahkotno, a polno kot njegovo pivo. Diši po divjih in gojenih zeliščih. Preseneča z okusi, ki si jih želite odnesti s seboj (STIK Laško).

Nina Tovornik Jurgelj

*Opravičujemo se, v video prispevku je prišlo do napake, saj smo v naraciji namesto Kmetijsko-gozdarski center Celje navedli Kmetijsko gospodarski center Celje. za napako se iskreno opravičujemo in prosimo za razumevanje.

https://www.lasko.si/sl/dogodki-kategorija/5703-podelitev-certifikatov-okusiti-lasko

http://www.lasko.si/images/bilten-flip/laski_bilten_st74_2019/

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik