spot_img

Društvo upokojencev Laško slavilo 70 let

DRUŠTVO UPOKOJENCEV LAŠKO SKOZI 70 LET

Goethe je dejal: »Postati starejši pomeni začeti nov posel. Vsa razmerja se spremenijo. Treba je bodisi povsem prenehati delati bodisi z voljo in zavestjo prevzeti novo vlogo.«

In veste kdo že 70 let z voljo in zavestjo daje možnost za novo vlogo starostnikom v Laškem? Društvo upokojencev Laško, ki je pretekli teden s proslavo obeležilo svoj visoki jubilej.

Društvo upokojencev Laško je svoje delovanje pričelo kaj kmalu po drugi vojni.  Danes od skupaj približno 4350 prebivalcev v krajevni skupnosti Laško kvalitetno zapolnjuje čas več kot 600 starostnikom.

Društvo upokojencev pa svojim starostnikom nudi nešteto aktivnosti, od kulturne, kjer imamo v mislih moški, ženski in mešani pevski zbor, do  športne, kjer delujejo balinarska, strelska, kegljaška ter izletniška dejavnost, telovadba za starostnike, raznovrstne prostočasne dejavnosti in delavnice in še bi lahko naštevali.

Pester program, ki so ga s svojimi dejavnostmi pripravili na svoj večer nas je opomnil, da so starostniki pomembni tudi za mlajše generacije, ne samo zaradi nasvetov in modrosti babic, kot jim radi rečemo temveč tudi za kvalitetno popestritev kulturne dejavnosti v lokalnem okolju.

In kaj dejati tistim, ki dvomijo. Na to je spretno odgovoril Rainer Maria Rilke:  »Verujem v starost, moj prijatelj. Delati in postarati se, to je tisto, kar od nas pričakuje življenje. In to, da si nekega dne star in še vedno ne razumeš vsega, ampak da šele spet začenjaš, da spet začenjaš ljubiti, upati, hrepeneti, da poskušaš vse povezovati z oddaljenim in neizrekljivim, vse tja do zvezd.«

Špela Juhart

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik