spot_img

Laščani bogatejši za Čebelarski center

V letu 2017 so čebelarji v Laškem pridobili nove obnovljene prostore v nekdanji Kraševčevi hiši. Tokrat smo Laščani opremljene prostore pospremili z otvoritvijo Čebelarskega centra Laško.

Kaj vse se bo v centru dogajalo in čemu je čebelarski center namenjen, nam je objasnil predsednik čebelarskega društva Laško, Franci Šolar. V preteklosti so se čebelarji v Laškem namreč pogostokrat srečevali s prostorsko stisko, danes pa v svojih prostorih ponujajo bogato zbirko literature in ostalih eksponatov, ki imajo tudi zgodovinsko vrednost.

Občina Laško je ena izmed redkih občin, ki velik delež posveča predvsem razvoju čebelarske dejavnosti, nam je pojasnil župan, Franc Zdolšek. Uspešno se prijavljajo tudi na evropske razpise, plod katerih je tudi obnovljeni Čebelarski center.

Občina Laško je turistična občina, ki poleg nagrad za uspešnost na področju turizma in zelene destinacije velik poudarek namenja posebnim doživetjem. V letošnjem letu so pripravili prav posebno. Z nami je o njej spregovorila v.d. direktorica Centra za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško, Tina Belej.

Albert Einstein je dejal: “Če bi čebela izginila z obličja sveta, bi človeku ostala ne več kot štiri leta življenja. Nič več čebel, nič več opraševanja, nič več rastlin, nič več živali, nič več človeka”.

Pomembno je, da ohranjamo pestrost opraševalcev, ki jim v naši občini namenjamo še posebno pozornost. Obiščite Laško in doživite naše zeleno mesto ob brenčanju čebel z vonjem po medu in hmelju.

ŠJ

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik