spot_img

Ministrica na obisku v Laškem

Ministrica za infrastrukturo, ga. Alenka Bratušek se je danes skupaj z direktorjem DRSI, Damirjem Topolkom in drugimi odzvala povabilu župana občine Laško, Franca Zdolška.

Ministrica Bratovškova na obisku v Laškem (foto: Občina Laško)

Ogledala si je napredek del v Marija Gradcu, infrastrukturno točko, ki bo urejala državne, regijske in lokalne povezave v tem delu občine.

Naj spomnimo, da je Občina Laško z resnejšimi prostorskimi umestitvami protipoplavnih ukrepov pričela že v letu 2001. Takrat so sprejeli tudi lokacijski načrt od železniškega mostu v Laškem z rešitvami marijagraškega ovinka, vse do potrebnih ukrepov na Savinji do Udmata.

Pozanimali smo se, kaj je o tem povedal  župan, Franc Zdolšek.

V letu 2012 je država sicer uredila del protipoplavnih ureditev, ko so marijagraški ovinek prestavili za 60 m, medtem ko so lani na Ministrstvu za infrastrukturo skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo poskrbeli za pospešeno izvedbo del na odseku Laško-jug.

foto: občina Laško
foto: občina Laško

Na Občini zagotavljajo, da so dela v skladu s časovno postavko, ki so si jo zadali, meščani pa bodo ob zaporah cest za boljši jutri morali še malce potrpeti. Zdi se, da bodo “laške Benetke”, končno pridobile varnostno oznako v času neurij in s tem zagotovile ustreznejšo protipoplavno infrastrukturo.

ŠJ

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik