spot_img

Konjerejsko društvo priredilo konjerejske in kmečke igre

Preteklo nedeljo so v Tevčah, pri kozolcu na Slogah, organizirali konjerejske in kmečke igre. Vroč poletni dan in izvirna reklama, člani Konjerejskega društva Vrh nad Laškim so se namreč v preteklem tednu z vozom in vprego vozili po Laškem ter ob spremljavi Kvinteta Dori oglaševali prireditev, sta torej kljubovala, da se je na Slogah zbralo res zajetno število obiskovalcev.

Prireditev so organizatorji pričeli s konjerejskimi igrami, kjer so se tekmovalci s svojimi konji lahko preizkusili v dveh kategorijah. Sprva so nastopili najmlajši v kategoriji junior, ki so tekmovali v spretnostnih igrah. Vsak tekmovalec je moral, poleg obvladovanja svojega konja, spretno izvesti igre hkrati pa pod budnim sodniškim očesom naloge opraviti karseda hitro, saj je naloga potekala v merjenju na čas.

Kasneje so se v dveh disciplinah, spretnostni igri s konjem ter galopskih dirkah, preizkusili še tisti izkušenejši tekmovalci. Koliko tekmovalcev se je iger udeležilo in kakšne nagrade so prejeli, nam je zaupal organizator ter predsednik Konjerejskega društva Vrh nad Laškim, Mitja Moškotevc.

Ob kmečkih in konjerejskih igrah pa so na Slogah pripravili tudi pester program. Poleg likovne razstave in srečelova so dan popestrili godbeniki in godbenice Vaške godbe Vrh nad Laškim, v večernih urah pa je zbrane zabaval Kvintet Dori.

V drugi polovici dneva so se gledalci lahko predali še zabavnim kmečkim igram. Prijavile so se štiri ekipe, zmago pa so pred tretje uvrščeno ekipo Zima led ter drugo uvrščenimi gasilci PGD Vrh odnesli domačini Konjerejskega društva.

Tekmovalci so se preizkusili v kar petih zabavnih disciplinah. Skakanju v veliki vreči, smučanju, sukanju okoli kola in prenosu bal, zbiranju vode ter v tegobah pri kmečkih opravilih. Publika se je med tekmovanjem neizmerno zabavala, nekaj utrinkov pa je za vas ujela tudi naša kamera.

Na prireditvi je zbrane pozdravil tudi župan občine Laško, Franc Zdolšek, ki je v govoru pohvalil tudi izvirnost same reklame. V letošnjem letu je Konjerejsko društvo Vrh nad Laškim zamenjalo dolgoletnega predsednika Alojza Seitla, ki ga je nadomestil Mitja Moškotevc.

Tovrstni dogodki so v rokah pravega organizatorja lahko odlična prireditev tako za domače obiskovalce, kot za publiko iz bližnje in daljne okolice.

Ohranjanje starih običajev, lepo popoldne, zabava za mlade in seveda uvajanje otrok v delo s konji je enovita kombinacija, ki povzema tokratni dogodek. Ob čestitkah organizatorju pa vas pozivamo, da se v vsaj takšnem številu zagotovo vidimo tudi prihodnje leto.

 

Špela Juhart

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik