spot_img

V Laškem drugo leto zapored potekal festival »Vse v živo«

V tednu pred Pivo in cvetjem je v Laškem potekal tridnevni festival Vse v živo, ki so ga društva v občini Laško pripravila že drugo leto za povrstjo.

Namen festivala je združiti dogajanje ter popestriti vsakdanjik krajanom in krajankam, hkrati pa društvom, ki delujejo skozi leto, dati priložnost, da pokažejo svoj program širši javnosti.

Festivalni vikend smo v petek pričeli s koncertom Metaljot Raspaljot, ki je v letošnjem letu zopet presegel svoja pričakovanja. Udeležilo se ga je več kot 600 obiskovalcev v kar jih je prepričal pester program, saj je kot glavna skupina nastopila zasedba Pomaranča, ki je svoje glasbeno popotovanje začela v 80. letih prejšnjega stoletja.

Drugi festivalni dan je bil posvečen Zvezi Možnar, ki je priredila Etno večer z naslovom »Nocoj je ena luštna noč«, kjer so raznolika društva, ki delujejo pod Zvezo Možnar, prikazali stare šege in običaje.

Tretji festivalni dan pa se je že tradicionalno zaključil z že 10. mednarodnim srečanjem godb, »Vse v živo«, kjer so godbeniki od blizu in daleč zabavali zbrano publiko.

Festivala Vse v živo ter Pivo in cvetje sta za nami. V slednjem smo lahko godbenike in godbenice vsak dan občudovali v uličnem vrvežu. Na zadnjem dnevu festivala Pivo in cvetje pa so se lahko ljubitelji tovrstne glasbe srečali na Mednarodnem festivalu plehmuzik na občinskem dvorišču.

 

Špela Juhart

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik