Doma Kultura Prireditve, festivali in dogodki Protokolarno srečanje občin Novigrad in Laško

Protokolarno srečanje občin Novigrad in Laško

1660

Pretekli petek je v Laškem potekalo protokolarno srečanje občin Novigrad in Laško. Tovrstna srečanja so namenjena partnerstvu in sodelovanju obeh občin, ki se je skozi leta razvilo v pravo slovensko-hrvaško prijateljstvo.

Na protokolarnem srečanju je bila poleg sodelovanja obeh občin, predstavljena tudi vsakoletna prireditev Slovenska noč, ki se bo v Novigradu odvijala v soboto, 20. julija. Hrvaški gostje pa so na srečanju prav tako predstavili istrske dobrote in vina.

Župan Občine Laško Franc Zdolšek se zaveda pomena povezovanja, zato je vesel, da se s hrvaško občino ohranja prijateljstvo. Med drugim je izpostavil, da je glavna želja naše občine povezovanje s turističnimi kraji tudi izven naših meja. Posebej s kraji, ki imajo dolgoletno turistično tradicijo, kar Novigrad gotovo je.

Tudi direktorica Turistične skupnosti mesta Novigrad Vesna Ferenac je sodelovanje obeh občin opisala kot uspešno in se že veseli nadaljnjega sodelovanja.

Tina Belej, v. d. direktorica STIK-a Laško je poudarila, da sta Laško in Novigrad dve turistični destinaciji, ki lahko najdeta še več novih stičnih točk za povezovanje in razvijanje ter tako samo še nadgradita skupno prijateljstvo.

Obe občini pa se prav tako veselita prireditve Slovenska noč. V Novigrad odhaja delegacija iz Laškega, vključno s kulturniki, glasbeniki, folkloristi in ponudniki namestitev, spominkov ter domačih dobrot. V soboto bodo tako ulice Novigrada preplavile laške mažorete, Bobnarska skupina Laško in Laška pihalna godba.

Pred šestimi leti sta občini Novigrad in Laško vzpostavili partnersko sodelovanje, ki ga uspešno razvijata na različnih ravneh. Skozi leta se je med njima razvilo pravo slovensko-hrvaško prijateljstvo, ki ga zelo uspešno tudi ohranjata.

 

Nina Tovornik Jurgelj

 

Vir: Občina Laško. Pridobljeno 15. 7. 2019, https://www.lasko.si.