spot_img

Kolesarska dirka tudi letos skozi Laško

V sredo je 129 kolesarjev v Ljubljani pričelo s petdnevno in kar 808,5 kilometrov dolgo dirko. Letošnja kolesarska dirka ima pet etap. Kolesarji se za zeleno majico borijo skozi 31 destinacij.

Celoten potek dirke tudi letos, v več kot 120 državah sveta, prenaša Eurosport, neposredni prenos pa lahko spremljate tudi na Televiziji Slovenija.

V Sloveniji smo si že z lanskoletno izvedbo kolesarske dirke izborili pozornost kolesarskih navdušencev po vsem svetu. To je potrdilo tudi število ogledov, ki je preseglo devet milijonov.

Ob celotni trasi dirke potekajo tudi številni dogodki. Od nastopa navijaških skupin, plesnih formacij do glasbenih vložkov pihalnih, harmonikarskih in drugih orkestrov. Destinacije skozi katere poteka pot kolesarske dirke pa se potegujejo za zmago v nazivu za Naj gostitelja dirke in nagrado za najbolj inovativno destinacijo dirke. Slednja je v lanskem letu pripadala našemu malemu zelenemu mestu. Z napisom I FEEL SLOVENIJA in I FEEL LAŠKO smo navdušili komentatorja Eurosporta in gledalce po vsem svetu.

Z lanskoletno tradicijo smo nadaljevali tudi v letošnjem letu. Živi napis #mylaško je oblikovalo več 400 učencev in učenk iz OŠ Primoža Trubarja Laško. Napis so pod organizacijo STIK-a Laško in Društva ŠMOCL oblikovali z zelenimi zastavicami z napisom I FEEL SLOVENIJA. Samo dogajanje in izvedbo pa je tudi letos posnel helikopter Eurosporta.

Kolesarska dirka po Sloveniji je največja kolesarska prireditev pri nas, ki jo iz leta v leto spremlja vse več ljudi, tako doma, ob progi, kot tudi po svetu preko medijev. Letos poteka že 26. izvedba kolesarske dirke po Sloveniji, ob tem pa se nenehno razvija tako v organizacijskem, kot tudi v tekmovalnem smislu. Predstavlja vrhunski športni dogodek saj se ga udeležijo najbolj znana imena svetovnega kolesarstva.

Nina Tovornik Jurgelj

 

Vir: 26. dirka po Sloveniji – start 2. Etape. Pridobljeno 20. 6. 2019, https://maribor-pohorje.si/26-dirka-po-sloveniji—start-2-etape-20-6-2019.aspx; Na startu dirke močna mednarodna zasedba. Pridobljeno 20. 6. 2019, https://tourofslovenia.si/sl/novica/126/na-startu-dirke-mocna-mednarodna-zasedba; Spoznajte Slovenijo na način profesionalnih kolesarjev. Pridobljeno 20. 6. 2019, https://www.slovenia.info/sl/kolesarska-dirka-po-sloveniji-2019.

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik