spot_img

PO MEDU DIŠI

Pomlad je čas, ko nas navadno s travnikov in livad pozdravljajo čebele in pisano cvetje. Vonj po medu pa ni preplavil le satovji in čebelnjakov. Od preteklega tedna dalje je po medu zadišalo tudi v Kulturnem centru Laško.

Likovno društvo Laško je v sodelovanju s Kulturnim centrom Laško, Muzejem Laško ter Javnim skladom za kulturne dejavnosti Laško v sklopu tedna ljubiteljske kulture organiziralo odprtje razstave z naslovom Po medu diši.

Likovnice in likovniki so tokratno tematiko posvetili čebelam ter preko travnikov, cvetja in brenčečih živalic popestrili dogajalni večer.

Ob vstopu v prostor pa nas niso navdihnile zgolj prekrasne slike, ki so vsaka na svoj način pripovedovale zgodbo obiskovalcem, temveč je obiskovalce blagodejno pozdravil tudi vonj po medu.

Posebna tehnika slikanja z medom, ob kateri končni izdelek umetniki premažejo z medom ali pa mu na samo podlago dodajo satovje je v nas prebudila ne samo čutilo vida, temveč tudi vonja.

Samo razstavo so preko umetnosti glasbe popestrili najmlajši folklorniki s skupine Antona Tanca Marija Gradec, ki jih je na harmoniki spremljala Nara Lendero.

Vse zbrane sta na razstavišču pozdravila tudi župan občine Laško, Franc Zdolšek ter kustos razstave, Tomaž Majcen, med tem ko je vodja območne izpostave javnega sklada za kulturne dejavnosti, Gašper Salobir, likovnikom podelil tudi posebna priznanja.

Kaj več o spominih z razstave ne bomo razkrivali, saj pregovor, »vsake oči imajo svojega malarja«, še kako dobro opredeljuje tovrstne dogodke. Vsakdo si naj umetnijo predstavlja po svoje. V nas je zagotovo pustila poseben pečat, vreden nadaljnjih ogledov.

Pridite in se prepričajte ne samo na lastne oči, temveč tudi na lasten vonj.

Špela Juhart

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik