spot_img

Mažorete z državnega prvenstva z naslovom državnih prvakinj

Slovenijo je pretekli vikend zaznamovala evforija mažoretnega državnega prvenstva. Tekmovanja, ki se je tokrat odvijalo v Murski Soboti, so se udeležile tudi naše mažorete, ki so v letošnjem letu tako rekoč pometle s konkurenco.

Veselje mažoret po razglasitvi rezultatov (foto: Barbara Zorko)

Tekmovanja se je udeležilo več kot 600 tekmovalk, iz več kot dvajsetih skupin, ki so sodelovale v kar desetih koreografijah. Laščanke so s tekmovanja prišle z odličnim izkupičkom odličij.

V prvem tekmovalnem dnevu, ki je bil namenjen predvsem solističnim programom ter paradi skupin, so naše tekmovalke zasijale v barvah srebra. Špela Ojsteršek je v solo kadet kategoriji osvojila odlično 2. mesto. Ravno tako sta državni podprvakinji v kategoriji par kadet postali Julija Tovornik in Lea Seme, med tem ko sta Urška Ojsteršek in Klara Vrečko zasedli odlično 6. mesto.

Bronasto veselje kadetinj (foto: Barbara Zorko)

Drugi tekmovalni dan pa je naše mažorete odel v zlato in bron. Skupina kadet je namreč zasedla odlično tretje mesto, med tem ko se je skupina seniork odela v barvo zlata, za katero pravijo, da se najbolj poda k zeleni.

Državne prvakinje (foto: Barbara Zorko)

Državne prvakinje je ocenjevala strokovna žirija Mažoretne zveze Slovenije v sestavu Jasna Blaj in Tadeja Rozman (Mažorete Radeče RAP), Maša Zarabec Erjavec (Mažorete Trebnje), Dalibor Perković (Tomislavgradske mažoretkinje BIH) in naša Sabina Seme, ki je za uredništvo TV Laškega povedala tudi, koliko odrekanja je potrebno za osvojeni naziv.

»Za našimi mažoretami in njihovimi starši je naporno obdobje treningov, veliko odrekanja in stresnih trenutkov. Vse to je bilo pretekli vikend poplačano, punce so izžarevale neverjetno energijo ter vse koreografije odplesale vrhunsko in res sem neizmerno ponosna na vse mažorete, kot tudi njihove trenerke.«

Starši in podporniki naših prvakinj so mažoretam ob prihodu v domače Laško priredili tudi sprejem, na katerem ni manjkalo čestitk, penine in ognjemeta, ki je v zlato-zelenih barvah razsvetljeval nebo ponosnih občanov.

Veselje mažoret ob sprejemu domačinov (foto: Barbara Zorko)
Mažorete so ob sprejemu pričakali tudi bobnarji Bobnarske skupine Laško (foro: Barbara Zorko)

Ni vsaka mažoreta laška mažoreta, ki od svojega začetka vse do danes še vedno predstavlja sinonim za eno izmed najboljših mažoretnih skupin v Sloveniji in Evropi.

Če smo, kot že mnogokrat doslej po tovrstnih tekmovanjih, v svetu presežkov in hvale vrednih pridevnikov govorili o besedah kot so eleganca, drža, sinhronost, disciplina, inovativnost in ženstvenost, lahko od včeraj dalje vse to nadomestimo z vsem Laščanom dobro poznano frazo “zelena raketa”! #gogreenorgohome

Špela Juhart

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik