spot_img

Sveža energija v Thermani Laško

Včeraj, 25.4., se je v Thermani Laško sestal Nadzorni svet družbe Thermana, d.d. .  Med drugim so nadzorniki družbe razpravljali tudi o tekočem poslovanju ter dopolnitvi uprave, ki jo kot novo izvoljena predsednica vodi Mojca Leskovar, članstvo uprave pa je pripadlo tudi enemu izmed vodilnih imen slovenskega gospodarstva in turizma.

Posodobili upravo ter izvolili predsednico

Mojca Leskovar, predsednica uprave Thermana d. d.

Nadzorni svet je na včerajšnji seji na sedež predsednice uprave imenoval Mojco Leskovar. Leskovarjeva je družbo s kar 490 zaposlenimi vodila že v preteklem letu, letos pa bo svojih 25 let delovnih izkušenj družbe s področja trženja in kongresnega turizma nadgradila še s predsednikovanjem.

Upravo pa je posodobil tudi nov član, Dejan Balmazović. Balmazović bo v družbo prinesel izkušnje tako s področja gospodarstva kot turizma. Naj spomnimo, da je Balmazović v preteklosti deloval kot eden izmed vodilnih funkcionarjev s področja slovenskega gospodarstva preko podjetij Iskra ESV d.d. ter Iskra AMS d. o. o., hkrati pa svoje izkušnje v turizmu nadgradil v Postojnska jama d. d., Union hoteli d.d. in HIT d. d. . Njegova funkcija člana uprave bo pričela veljati z 20. majem, v Thermani pa so še poudarili, da bo s svojim znanjem in izkušnjami prispeval k nadaljnjemu razvoju družbe Thermana d.d. .

V letošnjem, jubilejnem letu, družba beležila rast

Letošnje leto Thermana praznuje že 165. obletnico svojega obstoja. V preteklem letu so, kot pravijo, beležili rast na vseh področjih. V letu 2018 so denimo gostili kar 187.210 nočitev, pri katerih so domače nočitve narasle za 3 odstotke, med tem ko so se tuje nočitve povečale za dobrih 6 odstotkov v primerjavi  s preteklim letom.

Povečal se je tudi obisk bazenskega kompleksa, saj ga je v preteklem letu obiskalo kar 210.000 kopalcev, opravilo pa se je kar 27.000 wellness storitev.

Finančna rast v številkah kot celotni prihodki družbe, je nanesla 22,6 milijona evrov, kar prinaša 1.4 milijona evrov čistega poslovnega izida.

Največjo rast so beležili predvsem v preteklem mesecu, saj so med velikonočnimi prazniki hoteli Thermane d. d. beležili 100-odstotno zasedenost.

Pred bližajočimi se prvomajskimi prazniki v družbi zopet pričakujejo polno zasedenost, tako z domačimi kot tudi s tujimi gosti iz Srbije, Italije in Avstrije.

V praznično leto z novimi investicijami in vrsto družabnih dogodkov

Stara razglednica zdravilišča Laško (foto: Laško in Laščani nekoč)

V Thermani že v prihajajočem mesecu obljubljajo kar nekaj dogodkov, povezanih s praznovanjem 165. obletnice delovanja. S celovito prenovo Zdravilišča Laško je družba pričela že v januarju, preko katere bodo v naslednjih letih vzpostavili sodoben Center za zdravje in dobro počutje, nadgradili pa bodo tudi ponudbo zdravstvenih programov. Preko tega projekta nameravajo namreč urediti terapevtski center v pritličju, kjer so bili v preteklosti prostori namenjeni savnam, pridobili pa bodo tudi sodobne prostore za izvajanje masaž, termo oblog, fitnesa ter manjšega terapevtskega bazena z dvižnim dnom za izvajanje individualnih terapij, solno sobo ter prostore za nego obraza in telesa.

Turnir v namiznem tenisu, Thermana Open

Prihajajoči mesec pa bodo v Thermani organizirali sedaj že tradicionalni turnir v namiznem tenisu za športnike invalide, Thermana Open. Na samem turnirju pričakujejo več kot 500 udeležencev iz štiridesetih držav celotnega sveta. S tem nameravajo po velikosti prekositi vse dosedanje rekorde tega dogodka, ki pa naj bi zapolnil vse namestitvene kapacitete v Laškem in Rimskih Toplicah.

Thermana Laško že 165 let skrbi za dobro počutje lokalnih, domačih in tujih turistov. Njihov doprinos turističnega utripa mesta Laško se ne meri samo v številkah temveč tudi v zadovoljstvu turistov ter lokalnih prebivalcev. Vabljeni torej na oddih v družbo, ki vam bo razbremenila telo in duha!

(Špela Juhart)

Fotografije smo pridobili na spletni strani thermana.si, https://si.linkedin.com/in/dejan-balmazovi%C4%87-63a2a2b9 ter rtvslo.si

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik