spot_img

Že četrtič olepšali Laško

V soboto, 6. aprila, je potekala že četrta olepševalna akcija.  Akcijo kot vsako leto organizira Turistično društvo Laško v sodelovanju z vsemi društvi ter posamezniki iz Laškega.

Letošnje akcije se je ob lepem vremenu udeležilo lepo število ljudi iz različnih društev, zavodov in podjetij, ki so s skupnimi močmi poskrbeli za urejeno obličje, ki ga navzven kaže naše zeleno mesto.

Uredili so nabrežine, pokosili in pograbili zelenice, hkrati pa so poskrbeli tudi za cvetje in odpadke, ki jih tisti, ki se akcije zagotovo niso udeležili, malomarno odvržejo v naravo.

Laško samo po sebi ni mesto, ki bi dajalo videz umazanega kraja, saj tako komunala, ki je tudi tokrat uspešno priskočila na pomoč, kot  tudi krajani skrbe za ekološko ozaveščenost.

Pomembno je, da tovrstne vrednote ohranjamo skozi celotno leto in da je, kot poudarja predsednik Turističnega društva, Boštjan Vrščaj, za okolje potrebno skrbeti, kot da olepševalna akcija poteka vsak dan znova.

Na koncu so se udeleženci akcije okrepčali še z malico za katero je poskrbela Thermana Laško.

Skrb za okolje in naše mesto je naložba za boljši jutri, pri kateri veš, da se bo obrestovala in ravno teh vrednot so se udeleženci nadejali na tokratni olepševalni akciji, ki v Laškem gotovo ni zadnja. (Špela Juhart)

 

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik