spot_img

Novo leto otvorili z likovno razstavo Tomaža Milača

Serijo razstav v Razstavišču Kulturnega centra Laško so letos začeli v petek, 25. 1., z razstavo celjskega slikarja, Tomaža Milača.

Likovni kritik, Mario Berdič, ki je zbranim na otvoritvi razstave predstavil umetnika in njegovo delo, je opisal Milača kot slikarja, ki združuje dva pola, notranjo človeško intimo in zunanjo objektivno stvarnost, pri čemer se nam poraja vprašanje, kaj je torej bolj resnično. Kar doživljam sam ali kar se dogaja zunaj mene. Razstavo je označil za zbirko nadrealističnih del izjemne kakovosti, slikarja pa primerjal celo z Dalijem. Tomaž Milač pa je zbranim zaupal, da je skupna nit njegovih del horor, saj s svojimi deli vedno poskuša ustvariti nekakšno psihološko napetost, vseeno pa delom rad dodaja tudi humorno noto.

Umetnik je svojo razstavo opisal kot zbirko del in dodal, da se potrudi, da na vsako svojo razstavo vključi tudi kakšno novo delo. V Laško pa je prišel na povabilo Tomaža Majcena, strokovnega sodelavca STIK-a. Vsekakor pa se mu je zdelo, da je prav, da njegova dela vidijo tudi v sosedstvu njegovega kraja.

Laško je vedno gostilo kakovostne razstave

Otvoritev razstave so popestrili mladi glasbeniki iz Glasbene šole Laško – Radeče. Na kitari je nastopil Lan Pilih Bartol, na klavirju pa mlada pianistka Klara Kauzer. Dogodek je zaključila mlada glasbenica Iza Baust.

Zbrane je seveda pozdravil tudi Tomaž Majcen, strokovni sodelavec Muzeja Laško, ki skrbi tudi za razstavišče v Kulturnem centru in je razstavo Tomaža Milača pripeljal v Laško. Za našo televizijo je povedal, da je Laško vedno gostilo izjemno kakovostne razstave, in da tokratna ni nobena izjema. Gre namreč za edinstveno in unikatno razstavo izjemnega umetnika, ki ga je likovni kritik, Mario Berdič, primerjal celo z znamenitim Dalijem.

Razstava odprta predvidoma do konca marca

Razstavo si je mogoče ogledati od ponedeljka do petka, od 8. do 15. ure in v času prireditev v Kulturnem centru Laško. Odprta bo predvidoma do konca marca.

Razstava vas bo vsekakor ponesla v drugačne svetove in prebudila vašo domišljijo, kar pa je zagotovo tudi namen umetnika, ki pravi, da slik raje ne bo opisoval sam, saj si želi, da bi gledalec v vsaki sliki videl nekaj svojega. (Maja Horvat)

 

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik