spot_img

Naj Božiček letos podarja lokalno pri Katrushki

Tokrat smo obiskali stojnico Barbare Penič, lokalne handcraft ustvarjalke, ki se ukvarja predvsem s šivanjem izdelkov. Z njo smo se pogovorili o njenih stvaritvah in tudi o tem, zakaj kupovati prav lokalno, od majhnih obrtnikov in trgovcev ter ustvarjalcev.

Barbara Penič že 7 let ustvarja pod imenom Katrushka- sewing and quilting. Ustvarjalka je ime kreirala kot izpeljanko imen njenih hčera, Katarine in Maruške.

Zase pravi, da je Katruškin svet svet ustvarjanja. Od kar pomni rada ustvarja, se igra z barvami, različnimi materiali in vdahne stvarem življenje.

Njena posebnost so raznovrstni predpasniki v vintage stilu, ki so namenjeni predvsem damam za posebne trenutke, ko denimo gostijo kakšne zabave, da bi takrat tudi v kuhinji izgledale dobro in ženstveno.

Morda so njena največja posebnost ravno punčke Tilde- vseh oblik in velikosti, skozi katere so prikazana različna domača in druga opravila, počitniške dejavnosti in druge aktivnosti. Nekatere so celo v obliki angelčkov. Idejo zanje je dobila pri Tone Finnanger, norveški oblikovalki tekstila.

Barbara sodeluje na številnih stojnicah po Laškem, njene izdelke, pa je mogoče dobiti tudi preko spleta, na etsy.com.

Izdelki Katruska so zagotovo nekaj posebnega in odlična priložnost, da nekomu podarite nekaj iz lokalnega okolja, nekaj drugačnega, unikatnega in lepega.

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik