spot_img

Naj se veseli december začne!

Laško že žari v božičnih lučkah. V nedeljo, 2. decembra, ko smo uradno odprli drsališče, je župan občine Laško, Franc Zdolšek, s pomočjo snežinke, prižgal praznične luči v Laškem. Celoten dogodek je pritegnil številne obiskovalce, ki so uživali ob prijetni glasbi in dobrotah s stojnic.

Program podoben lanskemu

Program ob otvoritvi drsališča in prižigu luči je bil podoben lanskemu.

Celoten program se je začel ob 16h, z Miklavževim sejmom pri drsališču in Miklavževo opereto v Kulturnem centru Laško. Ob 17. uri je drsališče obiskal Miklavž, ki je otroke razveselil s sadjem in slaščicami.

Program so popestrili še glasbeniki iz Laške pihalne godbe skupaj z nastopom mažoret ter Saška Nemec in Sara Požin, z naborom zimskih in prazničnih skladb. Program je povezovala Mojca Knez Jovan, otroke pa so zabavale tudi snežinke. Celoten večer se je nadaljeval ob vročem čaju in kuhanem vinu ob stojnicah z različnimi dobrotami in izdelki.

Drsališče vabi še naprej

Drsališče bo tudi naprej obratovalo od ponedeljka do četrtka, od 16. do 21. ure. Ob petkih bo odprto od 16. do 23. ure. Ob sobotah od 9. do 23. ure. Ob nedeljah pa od 10. do 19. ure. Uporaba drsališča bo brezplačna, izposoja drsalk pa bo po simbolični ceni, 1€.

Od 8. decembra dalje bo organiziran tudi brezplačni tečaj drsanja, za katerega prijave niso obvezne. Potekal bo vsako soboto od 8.30 do 10. ure za otroke in vsako nedeljo od 9. do 10.30. ure za odrasle. Ves december pa Laško čaka tudi pester glasbeni in prireditveni program z nekaterimi novostmi. (MH)

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik