spot_img

V Laško prihaja veseli december

Zima že glasno trka na vrata in večji del parkirišča pri Kulturnem centru Laško se bo kmalu ponovno spremenilo v drsališče. Preizkusiti ga bo mogoče že 1. decembra, uradno pa se bo otvorilo dan za tem, v nedeljo, 2. decembra.

Ta dan bodo tam ob 16h odprli Miklavžev sejem, ob isti uri pa bo v Kulturnem centru Laško potekala Miklavževa opereta, ki jo pripravlja KD Koral Laško.  Ob 17. uri bo Miklavž nadaljeval svoje popotovanje in prišel k drsališču, kjer bo pozdravil otroke ter jih razveselil z majhnimi darili.

Drsališče bo obratovalo od ponedeljka do četrtka od 16. do 21. ure. Ob petkih bo odprto od 16. do 23. ure. Ob sobotah od 9. do 23. ure. Ob nedeljah pa od 10. do 19. ure. Uporaba drsališča bo brezplačna, izposoja drsalk pa bo po simbolični ceni, 1€. Tudi tisti, ki drsati še ne znate, brez skrbi. Tečaj drsanja bo od 8. decembra dalje organiziran vsako soboto od 8. 30 do 10. ure za otroke in vsako nedeljo od 9. do 10.30. ure za odrasle. Drsališče bo vabilo večji del zime, tako da ne bo izgovorov, da se letošnje leto ne bi mogli naučiti drsanja in to v dobri družbi.

Na dan uradne otvoritve drsališča se bo Laško odelo tudi v tople, pisane barve, saj bo župan, Franc Zdolšek, ob polšestih zvečer prižgal praznične lučke. V programu bodo sodelovali Laška pihalna godba ter Saška Nemec in Sara Požin.

Decembrske novosti

Decembrsko dogajanje bo postreglo tudi z novostmi. Po Laškem bo postavljenih 5 foto kotičkov, ki jih bodo skupaj ustvarili STIK Laško in Hortikulturno društvo Laško. Vsi, ki najdejo vseh 5 kotičkov, se bodo na njih lahko fotografirali in objavili fotografijo na družbenih omrežjih. Če bodo pri tem uporabili še dogovorjene #, kot so denimo #Laško, bodo sodelovali v nagradnem žrebanju.

Vsako sredo, od 9. do 11. ure, bo postavljen tudi praznični domači kotiček na zgornjem vrtu Savinje. Poleg sred, bo kotiček odprt še dva ponedeljka, 24. 12. in 31. 12.. Tam bo poskrbljeno za božično glasbo, snežinke bodo delile čaj, kuhano vino, kavo, vabile k fotografiranju – STIK namreč pripravlja photo wall, Društvo kmečkih žena pa bo imelo različne delavnice, kot na primer izdelovanje adventnih venčkov.

»Imamo že 10 prijavljenih ponudnikov,« je za TV Laško povedala Janja Urankar Berčon, direktorica STIK-a Laško, in dodala, da bodo na stojnicah na voljo tako hrana kot izdelki.

Pestro decembrsko dogajanje

Decembra se bo v Laškem zgodilo veliko tako glasbenih kot drugih dogodkov. Poleg otvoritve drsališča, 2. 12., bo denimo 14. 12. v Kulturnem centru Laško nastopila Eroika Aromatika. 21. 12. bo na občinskem dvorišču rajanje. 27. 12. se v dvorani Tri lilije pripravlja tradicionalni koncert Laške pihalne godbe in mažoret. 28. 12. pa se boste lahko na občinskem dvorišču predčasno poslovili od novega leta s skupino Marvin ter Vladom Kreslinom in Malimi bogovi. 29. 12. pa v ŠMOCL-u na občinskem dvorišču pripravljamo praznične Migetalnice.

December bo tako v Laškem točno tak, kot mora biti. Vesel, razigran in čaroben! (MH)

 

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik