spot_img

Soočenje županskih kandidatov na TV Laško

Minuli teden, 6. novembra, je ekipa TV Laško v Otročjem centru Kino Laško pripravila soočenje županskih kandidatov za občino Laško, na katerem so se nam predstavili vsi trije kandidati – Enej Kirn, Bojan Špiler in Franc Zdolšek.

Osrednji del soočenja je potekal v sklopu treh tem; gospodarstvo, turizem in mladi. Med posamezno temo in na koncu soočenja, pa so besedo dobili tudi številni obiskovalci v dvorani, ki so za kandidate imeli pripravljena raznolika vprašanja.

Dogajanje med kandidati je koordinirala naša sodelavka Maja Horvat, med tem, ko je za občinstvo in njihova vprašanja poskrbela naša sodelavka Špela Juhart.

Gospodarstvo, turizem in mladi

Pri gospodarstvu smo se dotaknili umestitve trase hitre ceste v dolino, kar sicer vsi trije kandidati podpirajo, vendar ne nujno enakih tras. Prav tako smo se dotaknili delovnih mest in razvoja samega gospodarstva. Zdolšek denimo meni, da se največ priložnosti za delovna mesta in razvoj skriva v turizmu. Špiler je opozoril na moč povezovanja in sodelovanja. Kirn pa je omenil različne razpise, ki dajejo možnost tudi za pridobitev dodatnega denarja za posamezno zaposlitev, vendar so, po njegovem mnenju, premalo izkoriščeni.

Ko smo se posvetili turizmu, je Kirn izpostavil in pohvalil številne dobre prireditve in dogodke, ki jih že in bi jih še lahko organizirali v Laškem, s tem pa polnili tudi turistične kapacitete v občini. Zdolšek vidi še največ neizkoriščenih možnosti na podeželju, kjer verjame, da bi se lahko vzpostavile številne turistične kmetije z dobro ponudbo in obiskom. Špiler pa se je osredotočil na športni turizem, ki ima, po njegovo, v Laškem še veliko neizkoriščenih potencialov in bi lahko privabil številne goste.

V zadnji osrednji temi smo izpostavili problematiko mladih. Vsi trije kandidati so se strinjali, da je potrebno za mlade vzpostaviti še boljše pogoje, da bi ostajali in se vračali v mesto in okolico. Na tem mestu so se vsi kandidati precej posvetili ponudbi stanovanj za mlade (in tudi starejše), prav tako pa so se dotaknili ustvarjanja novih delovnih mest, denimo s pomočjo podjetniškega inkubatorja, ki bi lahko dal zagon številnim start up-om. Pohvalili so tudi naš Študentski, mladinski in otroški center – ŠMOCL Laško, ki, po njihovo, pripomore k boljšim pogojem za mlade v občini.

Županskim kandidatom smo predstavili še nekaj vprašanj, ki so prispela na elektronski naslov, ki smo ga prav za soočenje vzpostavili na TV Laško.

Ne pozabite na volitve, 18. novembra!

Tako med posameznimi temami kot na koncu soočenja so besedo dobili tudi obiskovalci le-tega, ki so se dotaknili številnih raznolikih tem. Infrastruktura, vojna obeležja, reference kandidatov in zaposlovanje v Občini so bile samo nekatere teme, katerih so se dotaknili. Debata se je morda še najbolj razvnela pri zaposlovanju v Občini, kjer je Špiler denimo izpostavil, da bi v občinski upravi zaposlitve morali dobiti krajani občine Laško. Kirn je bil prepričan, da zagotovo na Občini Laško že deluje kar nekaj dobrih zaposlenih, morali pa bi jim dati novih moči in zagona. Med tem, ko je Zdolšek vse opozoril, da zaposlitvena politika ni tako enostavna, in da sam ni nikoli politično kadroval.

Soočenje smo zaključili s sklepnim pozivom županskih kandidatov, zakaj naj volivci volijo prav njih. Mi pa vas, kot na soočenju, vabimo, da se tudi vi udeležite lokalnih volitev v občini Laško v nedeljo, 18. novembra. Vsak glas namreč šteje in z njim imate priložnost sooblikovati vašo prihodnost in prihodnost vaše občine. (MH, ŠJ)

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik