spot_img

Zaključek Občinske Futsal lige Laško 2018

Pretekli teden se je po dolgi in uspešni sezoni zaključila občinska futsal liga Laško, ki že vse od leta 2013 poteka pod okriljem Športnega društva Rečica. Od takrat število prijavljenih in zainteresiranih ekip nenehno narašča.
Fantje so se v letošnji sezoni še posebaj potrudili. Prijavljenih je bilo namreč kar 20 ekip, ki so se po prvem delu razvrstile v prvo in drugo občinsko ligo.
Kar nekaj dela je bilo vloženega tudi v samo organizacijo.
Organizatorji so se na prireditvi zahvalili tudi sponzorjem, ki so zaslužni za celotno izpeljavo lige. Najlepše zahvale so namenili Občini Laško, trgovini Rossi sport, Gostišču Bezgovšek in ekipi TV Laškega ŠMOCL.
Fantje so se za zmago enakovredno borili v obeh ligah. Četrto mesto v drugi ligi je zasedla ekipa Laško pivo, ki je osvojila kar 24 točk, tretji so postali Amaterji Seproel, drugo mesto pa je zasedla ekipa Transport Rogel.
Prvo mesto je tokrat pripadlo ekipi Športnega društva Švedi, ki so se zmage veselili že lansko leto.
Dobro delo na igrišču so ustvarjali tudi posamezniki iz druge lige.
Najboljši vratar 2. lige je zasluženo postal Marko Perc iz ekipe ŠPORTNEGA DRUŠTVA ŠVEDI, ki je prejel komaj 3 gole. Najboljši strelec druge lige je Luka Stopinšek iz ŠPORTNEGA DRUŠTVA JURKLOŠTER, njegov izkupiček je 15 golov. Naziv najboljšega igralca druge lige, pa si je prislužil Matic Lokovšek iz ekipe ŠPOTNO DRUŠTVO ŠVEDI.
S prav tako odličnimi rezultati se lahko pohvalijo tudi fantje iz prve lige.
Četrto mesto je s kar 41 točkami osvojila ekipa Šempetra za Gušt Celje, tretje mesto je pripadlo ekipi Slavčkov AC Kačičnika s 45 točkami, podprvaki so bili Cinkarna Celje z 48 točkami. Zmage in zasluženega pokala, pa se je razveselila ekipa Brez, ki je na vrhu kraljevala s kar 51 točkami.
Sledijo še najboljši posamezniki.
Najboljši vratar 1. lige je zasluženo postal Tadej Romih iz ekipe SLAVČKOV AS KAKČIČNIK. Najboljši strelec prve lige je Mišo Bodiroža iz CINKARNE CELJE, njegov izkupiček je 18 golov. Naziv najboljšega igralca prve lige, pa je pripadel Alešu Marotu iz ekipe BREZ.
Na koncu ne smemo pozabiti niti na celoten pomen futsal lige. Najpomembnješi del vsakega športa je vsekakor FAIR PLAY. Nagrado je prejela ekipa AS KAČIČNIK, ki si je s svojim športnim duhom in pošteno igro prislužila naslov najbolj FAIRPLAY EKIPE!
Fantje so si zabavo, ki je sledila na zaključku, torej trdo prigarali, na vas pa je, da Občinsko futsal ligo spremljate tudi prihodnje leto v še večjem številu. (ŠJ)

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik