spot_img

Mažorete so v Laškem srčno sprejeli

Laške mažorete so minuli vikend preživele na Ohridu, v Makedoniji, kjer so tekmovale na Evropskem pokalu ADA. Domov so se vrnile z odličnimi rezultati.

Timeja Stožir si je v kategoriji solo junior prislužila zlato medaljo, skupina Senior je dosegla 2. mesto, skupina Kadet  3. mesto, v kategoriji Solo junior si je Pika Penko prigarala 4. mesto, v kategoriji Par Kadet, pa sta Tjaša Iršič in Tia Klenovšek osvojili 6. mesto.

Dekleta so bila na rezultate izredno ponosna, a so priznala, da so si želela še več. Še posebej, pa so se zahvalila tudi vsem Laščanom, ki navijajo zanje, jih podpirajo in se skupaj z njimi veselijo rezultatov.

Pripravili so jim sprejem

Ponosni Laščani s predstavniki STIK-a Laško in Občine Laško na čelu so na dan, ko so se vrnile z Makedonije, zelenim raketam pripravili prav prisrčen sprejem v avli Kulturnega centra. Program je povezovala Mojca Knez Jovan, spregovorila pa sta tudi aktualni župan laške občine, Franc Zdolšek in Gašper Salobir, umetniški vodja Laške pihalne godbe.

Svoje mažorete je pohvalila še Sabina Seme, vodja laških mažoret, ki je povedala, da so dekleta resnično garala, da so si prislužila takšne odlične uvrstitve, in da je nanje neznansko ponosna.

Sprejem se ja zaključil ob čustvenem nazdravljanju in torti presenečenja, ki jo je Thermana Laško pripravila prav za laške mažorete.  Dekleta pa so vsem zbranim zagotovila, da gredo naslednjič na zlato. (MH)

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik