LAŠKE MAŽORETE V OHRID PO VRHUNSKE REZULTATE

Laške mažorete, ponos našega zelenega kraja, so se v sredo, 24.10., odpravile na Evropsko tekmovanje ADA (Alpe, Donava, Jadran), na Ohridu.

Na tekmovanju bo nastopilo več kot 500 tekmovalk iz štirinajstih mest in kar petih držav – iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Moldavije in Makedonije.

Plesne koreografije se bodo delile v 24 formacij in 58 neformacij, kjer bodo dekleta na parketu dvorane »Bilijanini izvori« prikazale lepoto plesa, usklajenih korakov ter belih nasmeškov.

Mažorete z podporniki in navijači nabirale energijo za tekmovalne dni (Foto: Sabina Seme)

Zelene rakete v dobri pripravljenosti

Laške mažorete bodo svoj nastop predstavile tako v skupini seniork kot kadetk. Nastopile bodo v paradi in figurativi, kjer se bodo predstavile tudi s solo programom. V tem bosta zeleno-zlate barve zastopali Timeja Strožir in pika Penko kot solistki ter Tjaša Iršič in Tia Klenovšek v paru.

Mentorice prepričane v uspeh

»Punce so super pripravljene, motivirane in držimo pesti, da jim uspe tudi v ključnih momentih na parketu,« so povedale za naše uredništvo mentorice in vodja skupine, Valerija Jakopič, Anja Podkiržnik in Sabina Seme.

»Verjameva v njihov uspeh,« dodaja Sabina. »Punce so povezane. Za to tekmovanje so resnično garale. Prava pot do njihovega uspeha pa je prijateljstvo, ki ga dekleta kujejo že od malih nog. To je zmagovalna kombinacija,« je še povedala Semetova.

Mažorete hvaležne vsem, ki ste jim omogočili nastop na prvenstvu

Dekleta obljubljajo, da bodo na parketu dala vse od sebe. Posebno zahvalo namenjajo vsem donatorjem, občanom in staršem, ki so prispevali tako s finančnega vidika kot z zbiranjem papirja.

Dekleta se v Ohridu počutijo dobro in sproščeno. Včeraj so si denimo že ogledala lepote mesta, danes pa je sledil trening. V večernih urah imajo kot sprostitev namen opraviti še krajši izlet z ladjico po Ohridskem jezeru, med tem ko bodo jutri in v nedeljo v svojih uniformah na parketu pokazale svojo tekmovalnost.

Razglasitev rezultatov za solistične točke bo objavljena že jutri, skupinski del pa sledi v nedeljo. Ekipa TV Laškega bo njihove uspehe seveda z vami delila takoj po razglasitvi.

Zmagovalna koreografija

Dekleta so ob napornih treningih in kondicijskih pripravah prepričana tudi v inovativnost njihove koreografije, ki jo, za spremembo od drugih skupin, vedno pripravljajo same. Letošnje leto so v pripravi koreografije za senior skupino poleg mentoric in trenerk sodelovale tudi Neja Lapornik, Valerija Jakopič, Lana Zajc, Patricija Knap, Larisa Knap in Gaja Lapornik.

Tudi Laščani verjamemo v uspeh naših deklet, ki na parketu za Slovenijo in Laško puščajo svoja srca. Uspeh ne pomeni vedno samo stopničk in zlate kolajne. Pomembno je, da smo lahko krajani ponosni, da imamo v tako majhnem kraju tako uspešna dekleta, ki za nas pišejo in krojijo zgodovino športnih uspehov.

Dekleta se v Laško vračajo v ponedeljek popoldne, mi pa upamo, da jih kot krajani in krajanke pričakamo v čim večjem številu in se zahvalimo za njihov trud in uspešnost. (Špela Juhart)

Sorodni prispevki

Pomisliti je potrebno tudi na starostnike

Vse več zadnje čase govorimo o šolanju na daljavo in problemih otrok in mladostnikov, a pozabili smo na tiste, ki nekako tudi...

Občinska seja v znamenju financ

Kljub razmeram v katerih so tovrstna srečanja sicer omejena so se včeraj že dvanajstič sestali svetniki in zaposleni na Občini in v...

Martinovo tokrat v krogu družine

Danes po Sloveniji pa tudi drugod po Evropi praznujemo praznik, za katerega smo lahko zahvalni Martinu Tourskemu...

Tifernusov dnevnik

Kako je kulturni molk udaril občino Laško

Z besedo predaja človek človeku svoje misli, z umetnostjo pa ljudje drug drugemu predajajo svoja čustva, je dejal Plehanov. A kaj se zgodi, ko kultura...

Festivalnost s Cvetjem in pivom splavala po vodi, STIK ohranil simbolično obeležitev

Korona kriza je Laščanom letos odnesla nekaj neprecenljivega, Festival Pivo in Cvetje, ki bi potekal drugi vikend v juliju in bi ponovno postregel z...

PRAZNIK DELA V SENCI DVIGA BREZPOSELNOSTI IN KRŠENJU DELAVSKIH PRAVIC

PREBUJALI SE BOMO TUDI V LAŠKEM Bliža se prvi maj, praznik dela in delavskih pravic, ki so, vsaj v zadnjih dneh, ko se spopadamo z...

Zgodba o Božičku in o tem kako je “nastal” božič

Nisem Grinch, ki bi uničil božič in to ni samo še eden izmed božičnih člankov, ki ste jih neštetokrat prežvečili. Ste postavili smreko, zakurili v...

Mednarodni dan piva

Danes, na prvi petek v avgustu obeležujemo mednarodni dan piva. To je praznik vseh ustvarjalcev piva, pivovarjev, ki pivo varijo, hmeljarjev, lastnikov pivnic, barov,...

Ostanimo povezani

955OboževalciVšečkaj
621SledilciSledite
439NaročnikovNaročite se