spot_img

Špiler v boj s podporo Slugatove in Počivalška

Zadnji se je na novinarski konferenci predstavil županski kandidat Bojan Špiler, kandidat stranke SMC, ki so ga na njej podprli še poslanka v Državnem zboru, Janja Sluga, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek ter predsednica lokalnega odbora SMC Laško, Minka Zupanc.

V svojem programu se je Špiler posvetil poplavni varnosti. Zavzemal se bo za hitro cesto, poudaril pa je tudi, da Laško potrebuje bolj tekoč promet, kar bi med drugim dosegel z izgradnjo krožišč.

V svoji predstavitvi se je županski kandidat dotaknil še oskrbe s širokopasovnim internetom, saj je signal na nekaterih odročnejših predelih laške občine še vedno preslab. Spregovoril je o dvorani Tri lilije, ki jo je, kot je že v načrtu, res potrebno energetsko sanirati, Špiler pa meni, da ne smemo pozabiti niti na trženje le-te. Energetsko sanirati pa bo potrebno še Kulturni center Laško, meni, v katerega bo treba pripeljati še več kulturnih dejavnosti, podobno kot v sam kraj.

Špiler z razvojno naravnanim programom

Kot morebitni bodoči župan bo razvojno naravnan. S povezovanjem turističnih ponudnikov bo gradil turistično atraktivno občino. Poskrbeti želi, da bi se uredila in oživela vaška središča. Še naprej bo delal na ureditvi pohodnih in kolesarskih poti v celotni občini. Spodbujal pa bo tudi gradnjo športne infrastrukture za rekreacijo občanov ter gradnjo in urejanje novih stanovanj v občini.

Prizadeval si bo za ustvarjanje dodatnih otroških igrišč tudi po zaselkih v vsej občini in za to, da bodo že obstoječa igrišča dostopna tudi popoldne. Ni pa šel niti mimo Festivala Pivo in cvetje, za katerega meni, da bo ta, če ga bo res prevzela Občina, v prihodnje še obstajal, vendar v drugačnem obsegu oz. obliki.

Če postane župan občine Laško, si bo prizadeval, da bo deloval izredno povezovalno. Izboljšati želi pogoje dela obrtnikom. Meni, da je nujno povezovanje na vseh ravneh in segmentih v občini. Med drugim se bo tako zavzemal za povezovanje med Pivovarno Laško in kulturnimi ter drugimi društvi v občini, kot je povedal za TV Laško.

S svojo ekipo se bo v naslednjih dneh predstavljal po vsej občini, tudi na našem soočenju, ki ga pripravljamo 6. novembra v Otročjem centru Kino ob 19. uri. Zadnja predstavitev pred volitvami pa bo potekala v Krajevni skupnosti Sedraž, na Martinovo, 11. novembra. (ŠJ, MH)

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik