spot_img

Kirn v boj z vztrajnostjo in povezovanjem

Na drugi izmed konferenc se nam je predstavil kandidat za županske lokalne volitve, Enej Kirn. Po izobrazbi univerzitetni diplomirani pravnik, zaposlen pri Združenju Manager kot strokovni sodelavec za pravno področje ter mednarodno povezovanje, hkrati pa v okviru Občine Laško deluje kot brezplačni pravni svetovalec.

Enej Kirn gre v boj za županski stolček s podporniki liste Mlada moč občine Laško, podporo stranke Socialnih demokratov ter na novo ustanovljene liste Ljudje Ljudem, kjer smo do sedaj lahko prepoznali obraz Vesne Vodišek Razboršek, kot eno izmed kandidatk nove liste.

Kirn se je za kandidaturo odločil predvsem zaradi velike patriotske navezanosti z našo občino, hkrati pa poudarja, da občina v določenih panogah stagnira, kar želi odpraviti z vztrajnim delom ter s povezovanjem.

Kirn z bogatim programom

Ključne točke njegovega programa vključujejo izboljšanje položaja predvsem mladih ter mladih družin z upoštevanjem stanovanjskega kredita pri odmeri prispevka za vrtec. Poskrbeti želi tudi za starejše prebivalstvo v občin, katerim bi namenil predvsem socialni servis, kot pomoč pri sekanju drv in kidanju snega, pa tudi s subvencioniranim ali brezplačnim prevozom iz odročnejših krajev.

Kirn se bo s svojim programom lotil reševanja stanovanjske stiske, saj meni da ima občina v lasti dovolj kapacitet, ki bi jih bilo potrebno sanirati in preurediti v profitna ali neprofitna  stanovanja za mlade in starejše občane.

Črne točke občine vidi Kirn predvsem v pomanjkanju delovnih mest, za kar trdi, da bo poskrbel predvsem z reševanjem prostorske krize za mlade podjetnike, rokodelce ter obrtnike, hkrati pa želi, da bi se v Laškem odprla številna nova kakovostna delovna mesta z večjo dodano vrednostjo.

Veliko dela namerava vložiti tudi v turizem, ki je, po njegovo, že sedaj na relativno visoki ravni, vendar bi se želel še dodatno posvetiti ureditvi mestnih središč ter vaških jeder. Pomemben doprinos k turizmu vidi v angažiranju podeželja oz. lastniških kmetij k usmeritvi v turizem kot dopolnilni dejavnosti, hkrati pa je zanj pomembno tudi dolgoročno načrtovanje turističnih vsebin z vključitvijo vseh zainteresiranih turističnih subjektov.

V svojem programu se je županski kandidat osredotočil tudi na pomembnost  pritiska, na državo, saj je le-ta ključna pri vzpostavitvi poplavne varnosti, Kirn pa je omenil še pridobivanje dodatnih sredstev iz državne in evropske blagajne, s katerimi bi lahko omogočili nove zaposlitve, razvoj infrastrukture, poskrbeli pa bi lahko tudi za ljubiteljsko kulturo, ki nemalokrat ostaja spregledana.

Na pot županske kandidature se je Kirn podal z veliko skupino mladih podpornikov iz različnih strok ter zanimanj. Meni, da imajo zaposleni v turizmu ter občinski upravi sicer dovolj strokovnega znanja, da pa je potrebna nova energija, ki jim bo dala dodatni elan za prihajajoče delo. (ŠJ, MH)

 

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik