spot_img

Zdolšek ponovno v boj za županski stolček!

Mesec november bo tako v Laškem kot po Sloveniji zaznamovan z lokalnimi volitvami. Županski kandidati in svetniki so imeli do četrtka, 18. 10., čas, da prijavijo svoje kandidature za pozicije v občinskem svetu.

Z županskimi volitvami so na vrsto prišle tudi novinarske konference na katerih kandidati predstavljajo svoj program. Na prvi v vrsti novinarskih konferenc se nam je predstavil dosedanji župan, Franc Zdolšek, ki bo za pozicijo župana Občine Laško kandidiral že četrtič. Tudi tokrat kot kandidat stranke SLS, obljublja pa se mu še podpora Nsi, Desus in SDS.

Najbolj se je osredotočil na izvedene investicije

V predstavitvi se je najbolj osredotočil na že opravljeno delo v občini Laško, ki je zajemalo predvsem infrastrukturne investicije ter investicije podprte z evropskimi sredstvi.

Izpostavil je kolesarsko pot Celje- Rimske Toplice in obnovo železniške postaje Laško ter ostale železniške infrastrukture, podprte z državnimi sredstvi in načrti. Vse investicije, ki jih je imel v planu, še niso zaključene. Nadaljeval jih bo, če bo ponovno zasedel županski stolček.

Največji poudarek, poleg infrastrukturne prenove ter ureditve protipoplavne varnosti, kot sta most čez Marijagraški ovinek ter protipoplavni nasip nasproti Thermane Laško, pa je Zdolšek namenil turizmu, saj meni da gre Laško ustaljeno po poti uspešne turistične destinacije.
V načrtu je tako nekaj investicij s strani postavitve kampov v Laškem ter Marofu, morda celo glamping resort. Razširili naj bi tudi tematske poti. Izpustil ni niti obnove kartuzije Jurklošter, za katero načrtuje večjo prepoznavnost, ter povezovanja s Celjem in celotno Savinjsko dolino.

Laško želi postati čim bolj zelena občina. Prvi koraki za to so že narejeni, Zdolšek pa želi nadaljevati v tej smeri. Posledično vidi nadaljnji razvoj turizma predvsem na področju podeželja, rad pa bi tudi, da bi to postalo čim bolj samooskrbno.

V Laškem še vedno obstaja nekaj črnih točk. Med drugim dvorana Tri lilije, ki jo je Občina že prevzela od Pivovarne Laško, in za katero imajo namen narediti energetsko sanacijo. Upajo, da bosta zanjo vsaj del sredstev namenili še Thermana Laško in Športna zveza Slovenije, saj se Laško želi osredotočiti na športnike invalide. Hkrati s tem želijo rešiti problematiko Košarkaškega kluba Zlatorog.

Zdolšek gre v boj za županski stolček z vsemi 23 svetniki. (ŠJ, MH)

 

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik